El control de l'ús de contenidors d'escombraries amb càmeres de videovigilància ja ha començat a Banyoles amb la instal·lació d'una càmera que enfoca a la cantonada dels carrers Sant Esteve i Doctor Hysern, davant del convent de les Carmelites. La Policia Local controla les imatges i, tal com l'Ajuntament va informar al desembre, les infraccions en l'abocament de la brossa es podran sancionar amb multes de 125 a 3.005 euros.

L'objectiu del Consistori és acabar amb les actituds incíviques i amb les males pràctiques a l'hora de llençar les escombraries, especialment pel que fa a deixar-les fora dels contenidors. En aquests casos, el Govern municipal preveu ordenar la inspecció del contingut de les bosses per tal de detectar els autors de les infraccions. Una altra finalitat de les càmeres de videovigilància és identificar abocaments de restes que s'haurien de portar a la deixalleria.

El nou mètode de l'Ajuntament de Banyoles s'ha estrenat en una zona en la qual és habitual que es deixi brossa a fora dels espais que hi estan destinats.