El Consorci de l'Alta Garrotxa ha informat de l'obertura de sis espais oberts a l'Alta Garrotxa en els 3 mesos que portem d'any. Ha intervingut sobre un total de 6 hectàrees, distribuïdes a les finques del Salomó i Palomeras a Montagut i Oix i Falgars a l'entorn de la Mare de Déu del Mont. El cost del projecte -que continua tot l'any- és de 40.000 €. Són finançats per la Diputació de Girona, l'Obra Social "la Caixa" i el Consorci de l'Alta Garrotxa.

Els treballs han consistit en l'estassada d'aranyoners i esbarzers, i en la tala puntual de peus arboris de mida petita en zones potencials de pastura i que antigament havien format part de l'estructura d'espais oberts de l'Alta Garrotxa. A més de fer espais oberts, la idea és protegir els alzinars. La intervenció permetrà sostenir o ampliar l'activitat ramadera actual en aquestes zones. De la mateixa manera, la pastura d'aquest bestiar en els nous espais oberts permetrà mantenir les intervencions realitzades.

Els treballs s'han dut a terme amb quinze persones de La Fageda Fundació, entitat dedicada a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.