La Guàrdia Civil ha descobert que una granja estava abocant purins directament al riu Ter. I a més que també es filtraven a la terra les dejeccions ramaderes a través d'una bassa que tenien i que era defectuosa.

Els fets es remunten a dimecres, quan els agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Puigcerdà van saber que a Sant Pau de Segúries hi havia una una granja d'explotació porcina que estaria abocant purins directament al riu Ter sense cap control mediambiental.

El dimecres de la setmana passada s'hi van personar els Seprona amb agents de Puigcerdà i varen anar cap a la zona industrial del municipi, on es varen posar a repassar el marge del riu Ter.

Allà varen trobar-se observant una canonada d'uns 40 centímetres de diàmetre i uns 25 metres de longitud per on s'abocaven els purins directament al riu.

A més, la canonada provenia d'una bassa situada en una granja d'explotació porcina que tenia forats i per tant, la impermeabilització no funcionava. Així doncs, les dejeccions ramaderes també es filtraven a terra i per tant, contaminaven.

La Guàrdia Civil assegura que un cop van localitzar els propietaris, aquests els van relatar que no sabien res dels abocaments perquè l'explotació ramadera havia canviat de mans feia poc i per tant, això devia haver passat amb els antics propietaris de la granja de porcs.

Els agents de la Guàrdia Civil responsables del medi natural varen denunciar els responsables de l'explotació ramadera per la contaminació i per tant els van sacionar per una infracció a la normativa de sanitat animal, aigües i residus, per la qual cosa seran denunciats davant l'Agència Catalana de l'Aigua, Agències Catalana de Residus, així com als Serveis Territorials de Ramaderia de Girona.

Després de la denúncia de la Guàrdia Civil, els responsables s'han compromès a reparar i impermeabilitzar la bassa, segons informa el cos policial.