L´Idibgi becarà tres postresidents més

Una neuròloga i una endocrinòloga de l'hospital Trueta estan fent recerca gràcies a la primera edició dels ajuts

21.04.2016 | 07:20

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) i Dipsalut convoquen tres noves beques postresidència per potenciar la investigació clínica i facilitar la seva translació a la pràctica clínica habitual. En aquesta segona convocatòria -la primera, l'any passat, va oferir dues places- s'adreçada a professionals que ja han acabat la seva especialització (MIR, PIR, FIR, LLIR o IIR) perquè participin en projectes de recerca al centre d'investigació.

Aquests ajuts, destinats als ?residents que acaben la seva ?formació a l'hospital Josep Trueta de Girona, a l'atenció primària de l'ICS o a l'Institut d'Assistència ?Sanitària (IAS), es destinaran a un contracte de 40 hores setmanals de dedicació a la recerca i que serà compatible amb altres contractes laborals dins la xarxa sanitària si són a temps parcial o de guàrdia.

Gràcies als ajuts concedits l'any passat, dues facultatives de l'hospital Trueta estan fent projectes de recerca: Mariona Esteve, especialista en endocrinologia i nutrició, i la neuròloga Olga Belchí.

Esteve forma part del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l'Idibgi que dirigeix el doctor José Manuel Fernández-Real, i està desenvolupant un estudi multicèntric sobre la inflamació que avalua pacients amb obesitat i diabetis tipus 2, afectats de malaltia de Crohn i persones sanes per fer-ne una comparació. L'objectiu de la recerca finançada amb la beca és identificar els nexes entre aquestes patologies, que tenen un component de malaltia inflamatòria, per poder-les tractar a través del teixit adipós. La postresident becada participa directament en la tria dels participants de l'estudi i els avalua per, entre d'altres factors, determinar el seu nivell de resistència a la insulina.

Pel que fa a Belchí, treballa a la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l'Idbibgi i el Trueta, en un projecte que vol determinar un patró específic en el líquid cefaloraquidi que envolta el sistema nerviós i la sang dels pacients amb esclerosi múltiple. Belchí forma part de l'equip que estudia l'associació d'aquests patrons i la seva relació amb els símptomes de la malaltia, usant dades de laboratori i de ressonàncies magnètiques que s'obtenen habitualment en la pràctica clínica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Més de 6.400 afectats per cancel·lacions i retards a l´aeroport de Girona durant l´estiu

Més de 6.400 afectats per cancel·lacions i retards a l´aeroport de Girona durant l´estiu

Els afectats augmenten un 38% respecte l'any passat - Les aerolínies haurien de pagar gairebé 2...

La CUP diu que Sant Gregori beneficia l´exalcalde Joaquim Vidal oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia l´exalcalde Joaquim Vidal oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament li ha ofert un terreny urbanitzable, operació que els cupaires creuen que té molts...

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Enllaços recomanats: Premis cinema