L'institut La Garrotxa, el més gran que hi ha a la comarca, ha registrat el nivell més baix d'atur entre els joves que han acabat els estudis des de l'any 2008. Segons un informe basat en els alumnes que van acabar la formació l'any passat, només un 4% estan a l'atur mentre que un 76% dels alumnes han entrat al mercat laboral i un 20% ha decidit seguir estudiant.

Del total que treballa, tres de cada quatre ho fa en una feina relacionada amb el cicle que va cursar. Aquestes dades demostren que els cicles formatius són una «via d'inserció laboral ràpida» on les pràctiques a empreses són molt importants a l'hora d'entrar en contacte amb el món laboral, segons la direcció.

La formació a l'estranger és un altre dels punts que el centre ha reforçat perquè funciona molt bé. Enguany, l'institut ha doblat l'oferta de places per fer pràctiques a fora, un total de 18.

L'institut La Garrotxa va donar a conèixer ahir els resultats d'un estudi que porta fent des del 2006 sobre la inserció laboral dels alumnes. Les dades del 2015 indiquen que només un 4% dels joves que van acabar els estudis aquell any encara no han trobat feina.

És la millor xifra dels últims deu anys, només superada per la del 2007, quan tots els alumnes van entrar al mercat laboral. El director del centre, Jordi Antiga, ho atribueix al fet que intenten ajustar l'oferta formativa a la demanda del mercat laboral però també a la bona relació que hi ha amb les empreses. I és que, segons diu, cada cop vénen a buscar més estudiants quan han de contractar personal perquè el centre s'ha convertit en un «punt de referència». Aquest 4% d'atur contrasta amb la mitjana d'atur dels joves d'entre 16 i 24 anys a Catalunya, que actualment és de prop del 42%.