Setanta-sis gironins menors de 30 anys, sense feina i amb titulacions de cicles formatius de grau superior o graus universitaris, participen en l´estrena d´un programa d´inserció laboral que identifica i potencia els talents individuals. La iniciativa s'ha presentat aquest dimecres a la Universitat de Girona, un dels cinc centres universitaris que hi estan associats a tot Catalunya i que ofereixen postgraus als joves adscrits al projecte.

Es tracta del programa Singular Talent, emmarcat en el Pla de Garantia Juvenil, subvencionat pel Fons Social Europeu i gestionat pel Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC). El seu desenvolupament va a càrrec de l´empresa Aim Solo, especialitzada en la descoberta de talent jove -sobretot a partir dels 16 anys- i en guiar-lo cap a les professions que li són més adequades.

Així ho ha explicat una de les sòcies fundadores de la companyia, Ester Morros, que ha participat en la presentació del programa a Girona. Morros ha concretat que la proposta -endegada al gener- ofereix 400 places a tot Catalunya, de les quals encara queden una desena de vacants. Al setembre es preveu una segona convocatòria.

La responsable d´Aim Solo ha explicat que els destinataris de Singular Talent són joves que ni estudien ni treballen, amb 29 anys com a màxim i els estudis referits abans. De les 400 places, 390 estan encarades cap a la inserció laboral i 10 a l´emprenedoria. El projecte complementa el talent dels joves amb formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i amb un post-grau online en comerç internacional, comerç, màrqueting o finances. Ester Morros ha destacat que «l'objectiu principal és incidir en el jove, se li dóna eines perquè ell mateix comenci a buscar feina» i un assessor l'acompanya en el seu procés fins a la inserció laboral, «fins i tot després se li fa un seguiment».