El PSC ha posat sobre la taula la necessitat que el transport escolar sigui gratuït per als alumnes que viuen als nuclis allunyats dels centres educatius. La regidora de Salt i consellera comarcal del Gironès, Iolanda Pineda, ha explicat aquest dimecres que un decret de la Generalitat del 1996 estableix que els estudiants «tenen pagat el transport escolar i el menjador» si el municipi on resideixen no disposa d'una escola o d'un institut. Ara bé, Pineda ha qüestionat que els alumnes que viuen als nuclis allunyats d'una població amb centres educatius no tinguin el transport escolar gratuït. «Hem de buscar una solució», ha assegurat Pineda, que ha afegit: «Hem d'adaptar la normativa a la realitat».

Per això, la formació socialista ha portat al ple del Consell Comarcal del Gironès una moció amb aquesta reclamació. El PSC també preveu portar el mateix text, que en principi s'aprovarà a l'òrgan supramunicipal del Gironès amb el suport de tots els grups, a la resta dels consells comarcals gironins. L'alcalde de Quart i conseller comarcal del Gironès, Pere Cabarrocas, ha posat com a exemple que a la seva població la problemàtica es produeix als nuclis, entre altres, de Montnegre i Sant Mateu, que estan -com a mínim- a 10 quilòmetres dels centres educatius de Quart.

El PSC demana a l'Estat que arrangi enllaços de l'A-2

En paral·lel, el diputat del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, ha demanat a l´Estat que arrangi els enllaços d´entrada i de sortida de l'A-2 al seu pas per Biure, a l'Alt Empordà, a part de solucionar el dèficit de seguretat d'aquest tram de carretera. Lamuà ha reclamat al Govern espanyol, a través d'una proposició no de llei, que posi en marxa els tràmits per resoldre la construcció de dues rotondes a les interseccions de l'A-2 amb la GIV-5044 i la GI-502. Lamuà ha treballat aquesta proposta en col·laboració amb l´alcalde de Biure, Martí Sans.