El Barri Vell d´Olot es mobilitza per culpa dels esfondraments

Veïns i entitats s'han reunit i han organitzat grups de treball per tal de trobar solucions al deteriorament

21.04.2016 | 07:20

Entitats i veïns del Barri Vell s'han reunit al local social dels Catòlics per tractar la situació del Barri Vell. Abans de l'esfondrament de la teulada d'un edifici situat entre els carrers Bellaire i Lliberada Ferrarons. Ja va tenir lloc almenys una convocatòria de reunió del conegut confiter que organitza La trencada de mona pels que ni tenen padrins. La primera crida va ser per debatre la situació del Barri Vell i que els presents poguessin aportar idees. Resultat de la crida va ser una assemblea que va tenir lloc (el divendres dia 8 d'abril).
El dia 10 va tenir lloc l'esfondrament i el desallotjament de 21 veïns. De moment, els veïns encara no han pogut tornar a casa seva. Durant les entrevistes fetes per motiu de l'ensorrada, els veïns van indicar que si bé la darrera havia estat grossa, sovint cauen elements de les façanes de les cases velles.
Els fets van multiplicar l'assistècia a la reunió del divendres dia 15 d'abril. Van assistir-hi una trentena de persones i representants d'entitats estretament vinculades al Barri Vell, com l'Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic.
A la darrera reunió van configurar tres grups de treball: habitatge, comerç i via pública. A partir d'ara cada grup mantindrà reunions independents.
Les reunions són obertes a tothom. L'objectiu de les trobades és fer un anàlisi des del punt de la situació del barri vell i generar propostes ciutadanes per la seva revitalització. Els veïns i representants associatius implicats consideren cabdal la implicació ciutadana a l'hora de trobar una solució per al Nucli Antic.

Reducció d'habitants
El nucli antic acollia més de 10.000 habitants a la dècada dels 90, quan ja havia viscut una reducció de la densitat de població en les dècades anteriors. L'Ajuntament convergent de Pere Macias va decidir contrarestar el pes demogràfic amb la ubicació d'equipaments públics al centre. Van fer-hi la biblioteca pública, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Escola Superior de Disseny i Art d'Olot. Això no obstant, als 2000 només quedaven uns 2.000 habitants al centre. Va ser l'època del Pla de Barris Socialista. Van ensorrar cases i van crear espais oberts a partir d'un esforç econòmic i diplomàtic colossal.
Ara, falta el més important acabar-ho i canviar els carrers estrets, on les cases s'enrunen a trossos. L'esforç és més difícil que mai, perquè ara no hi ha disponibilitat econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Banyoles pot castigar el mal ús de papereres i contenidors amb multes de fins a 3.005 €

Banyoles pot castigar el mal ús de papereres i contenidors amb multes de fins a 3.005 €

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya contra l'incivisme basada en adhesius informatius

Què fer aquest divendres a les comarques gironines

Què fer aquest divendres a les comarques gironines

Teatre, concerts, les festes de Sant Martirià a Banyoles i actes solidaris a la nostra selecció

Tres detinguts a Girona en una operació contra el tràfic internacional de marihuana

Tres detinguts a Girona en una operació contra el tràfic internacional de marihuana

Utilitzaven mules per transportar la droga cap a Alemanya - S'han fet escorcolls a Salt i...

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

Es va veure envoltat de diverses polèmiques quan era director del CatSalut, arran del seu pas per...

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

Enllaços recomanats: Premis cinema