El PSC ha posat sobre la taula la necessitat que el transport escolar sigui gratuït per als alumnes que viuen als nuclis allunyats dels centres educatius. La regidora de Salt i consellera comarcal al Gironès, Iolanda Pineda, va manifestar ahir que un decret de la Generalitat del 1996 estableix que els estudiants «tenen pagat» el transport escolar i el menjador si el municipi on resideixen no disposa d'una escola o d'un institut. Ara bé, Pineda va qüestionar que els alumnes que viuen als nuclis que estan allunyats dels centres educatius d'una població no tinguin el transport escolar gratuït. «Hem de buscar una solució», va assegurar Pineda, que va afegir: «Hem d'adaptar la normativa a la realitat».

Per això, la formació socialista va portar ahir al ple del Consell Comarcal del Gironès una moció en la qual va exposar aquesta reclamació. Aquesta moció es va aprovar amb el suport de tots els grups de l'òrgan supramunicipal del Gironès. Així mateix, el PSC també preveu portar aquest text a la resta dels consells comarcals gironins. L'alcalde de Quart i conseller comarcal al Gironès, Pere Cabarrocas, va posar ahir com a exemple que a la seva població la problemàtica es produeix als nuclis, entre altres, de Montnegre i de Sant Mateu, que estan -com a mínim- a 10 quilòmetres de distància de les escoles de Quart.

Pineda va subratllar que aquesta moció que ha impulsat el PSC es dirigeix al Parlament perquè canviï la normativa. També va detallar que el text es farà arribar a les entitats municipalistes, ja que la situació és igual a tot Catalunya.

Arranjar enllaços de l'A-2

En paral·lel, el diputat del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, ha demanat a l'Estat que arrangi els enllaços d'entrada i de sortida de l'A-2 al seu pas per Biure, a l'Alt Empordà, a part de solucionar el dèficit de seguretat en aquest tram de carretera. En concret, Lamuà ha reclamat al Govern espanyol, a través d'una proposició no de llei, que posi en marxa els tràmits per resoldre la construcció de dues rotondes corresponents a les interseccions de l'A-2 amb la GIV-5044 i la GI-502. El diputat ha treballat la proposta amb la col·laboració de l'alcalde de Biure, Martí Sans.