L'Ajuntament d'Olot, anit, va aprovar per unanimitat la compra de 13 pisos situats en 2 blocs del carrer Abat Racimir; al barri de Sant Miquel, entre la rotonda de la Rodona i el sector d'Alba Rosa. A més, el regidor de Serveis a les Persones, Josep Berga (CiU), va donar compte de la compra de 15 habitatges per part de la Generalitat. Va precisar que la Generalitat cedirà els seus 15 habitatges a l'Ajuntament. Finalitzada l'operació l'Ajuntament d'Olot disposarà de 28 habitatges per a ús social. L'altre pas serà publicar les bases perquè les famílies que en tinguin necessitat hi puguin accedir.

Berga va explicar: «Tretze els paga l'Ajuntament, 15 els paga la Generalitat». Va afegir: «Sumats els de la Generalitat i els de l'Ajuntament (550,000 €), l'operació suma 1.100.000 €. Va explicar:«Estem exercint la figura jurídica de tempteig i de retracte». Va precisar: «Són aquelles promocions d'habitatges que van quedar a mans dels bancs, perquè els promotors no van poder atendre els pagaments».

A més d'aprovar la compra, l'Ajuntament va autoritzar el crèdit amb el BBVA. El préstec serà retornat a partir dels ingressos del lloguer dels propers anys.

Els pisos més petits són de 55 m2 i els més grans de 97 m2. Tenen garatge i estan en bon estat. L'Ajuntament els ha revisat per dins i preveuen que l'operació de reforma valdrà 21.060 € més 1.360 € de despeses de comptadors.

Mireia Tresserras, CUP, va lloar la compra, però va valorar que al final l'operació és comprar pisos als bancs.

L'Ajuntament ha encarregat la inspecció i un informe de tots dels edificis del Barri Vell susceptibles de degradació. L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), també es va comprometre a crear una taula de polítics i tècnics que avaluï la situació del barri. Corominas va fer les afirmacions en el despatx oficial. Corominas es va mostrar ofès pel rebombori polític que va causar l'esfondrament d'un sostre i el conseqüent desallotjament de 21 veïns, el passat dia 10 d'abril. L'alcalde va situar la degradació a la vila vella i no al conjunt del barri. Va enumerar la inversió de 7 milions d'euros feta en mandats anteriors i els esforços fets en els darrers anys.

Els ateneus d'Olot

El pla de subvencions ateneus i convocatòria i aprovació de les bases per l'exercici 2016 va ser aprovat per unanimitat al ple d'anit. També van acordar la modificació de crèdit que ha de fer possible una línia d'ajuts perquè els ateneus d'Olot es puguin dotar d'ascensors i dels equipaments que facin falta per millorar les seves instal·lacions.

«No potser que hi hagi gent que no pugui arribar als Catòlics perquè no hi ha ascensor», va dir. Josep Berga (regidor d'Atenció a les Persones per CiU) va explicar: «Per ateneus entenem aquelles entitats que són històriques que són centenàries i que les trobarem a qualsevol localitat de Catalunya» Va recordar el Casino té 160 anys, i l'Orfeó 112 i els Catòlics 138.

Va indicar que aquest any els ajuts pugen a 60.000 € i són per ascensors.