Aquesta conversa va ser reproduïda per Diari de Girona el 21 de juny de 2013.

Amargant · A mi els partits m’importen tres collons, el que no es pot és disparar d'aquesta manera, si dispareu escolta, jo marxo i que disparin ells i els seus advocats, ja ho saben.

Minerva · Jo no he disparat.

Amargant · No m'has deixat ni parlar, m'has començat a dir «doncs sí que has gratat a la meva vida» Minerva i a la teva vida no he gratat res perquè no m'interessa la teva vida. M'has faltat, home. Estàs massa nerviosa.

Bravo · No són nervis és que vostè li està dient que si el pare que si la mare, que si jo treballo amb pneumàtics.

Amargant · Perdoni, ni vostè ni ella m'han deixat acabar de dir. Minerva, és veritat tot això que m'han dit. No m'han deixat ni fer la pregunta, és a dir, no em donen marge de maniobra, doncs escolti, jo no m'hi jugo res aquí, ja ho he dit abans.

Bravo · Ens disculpem.

Rincón · Si continueu en aquest pla val més que ho deixeu per a un altre moment, perquè la cosa està molt tibant i ara esteu parlant de coses personals i no parleu de la substància de l'acord.

Minerva · Jo demano disculpes si personalitzo, perquè et tinc aquí davant Josep Maria, però sí que...

Amargant · Si et pot salvar algú en aquest moment aquí sóc jo. Això tingues-ho clar. L'únic. Perquè si no et fotran en un jutjat i et cardaran en un merder i veuràs el que et passa. L'únic que et pot ajudar, perquè el poder té aquestes coses, eh? ensorrar algú de mala manera, creieu-me que les coses van així.

Minerva · Podem començar la conversa com la vam deixar dilluns?

Amargant · Si però primer deixa que et trucaré al [Eduard] Berloso, que faci el favor de no trucar-te mai més i de no emprenyar-te mai més ni ell ni ningú, ni ficar-se en les negociacions perquè és que si no em cagaré amb algú gros, a partir d'ara només parles amb mi d'acord? Fem aquest tracte o no fem aquest tracte?

Rincón · Depèn. A veure, el partit la va venir a veure.

Amargant · A mi el partit me la sua, a mi m'importa la persona, al partit l'importa el seu bon nom, i el nom dels seus dirigents i no el d'ella. Sóc l'únic que els pot ajudar si no agafo i foto el camp i me’n vaig a casa la meva mare a dinar. (Truca a Eduard Berloso) O sortim d'aquí arreglant-ho o sortim havent-ho rebentat tot, millor que passem l'estona parlant.

Rincón · Hem de sortir arreglant-ho millor, encara que estiguem aquí molta estona.

Amargant · [A Berloso] Berloso podem parlar? Escolta'm una cosa, ja en parlarem aquesta tarda personalment, ja ens veurem tu i jo, no mogueu un sol dit, perquè estic parant la topada de la denúncia que avui es rebenti tot l'acord? Bé, doncs mira, no ho sé, no ho sé, però jo estic amb ell val? Amb la Minerva, que ningú, ningú, creu-me ningú la truqui, només parlo jo, perquè si no passaré el comunicat a Barcelona que aquesta senyora l'estan pressionant, l'estan manipulant.

Amargant · (...)Ja estem arreglant coses, acceptaran el dos anys i mig o tres que puguis treballar, cobrant el que estès cobrant ara i després ja en parlarem, depèn de si és ell o no, i si no a l'atur fins que anant bé...però t'acceptaran això. Per tant, no has de tenir cap por, continuaràs cobrant els 1.400 euros igual.

Minerva · Acceptarien el document?

Amargant · Això és el que no m'accepten però deixa'm maniobrar. Ara no ho puc pas fer-ho tot de cop i volta. Dinem i anem parlant. M'han acceptat perquè és clar, saben perfectament bé, aquest primer que m'ha trucat és un advocat de Barcelona que porta el cas a les mans, li he dit que no ha de fer absolutament res, que avui arribarem a un bon acord, sobretot per a tu i que jo ja el trucaré d'aquí a un quart mitja hora i que no faci res perquè depèn del que li digui jo es posaran en marxa ells o no. Per tant, a partir d'aquí, jo em penso que no s'hauran de posar en marxa Minerva, que no faran res que no hagin de fer. Aquest advocat amb el que he contactat és el que va venir al cas Pallerols i el cas aquell... res tot això a mi se me'n fot jo el que vull és que s'arreglin amb tu i que...

Minerva · Jo l'únic que vull és continuar com abans però amb unes mínimes garanties.

Amargant · Escolta'm una cosa, tindràs la garantia, el que passa és que ara deixa'm maniobrar a mi a veure com ho faig per la garantia però ara ja et puc dir que els dos anys i mig que et queden de legislatura quasi tres seguiràs en la mateixa situació laboral a la Diputació de Girona sense haver d'anar a treballar a Unió mentre hi hagi en Torramadé, que és el que tu vols. Aquesta era una de les propostes que jo t'hagués portat dilluns que l'acabava de negociar però ara ja m'han dit que sí, per tant ara, aquesta ja et va bé, no? Perquè són 1.400 euros que et cauen cada mes del cel, eh?

Minerva · (...) Fins l'altre dia, tu i jo no ens coneixíem.

Amargant · D'acord, per això et vaig dir que t'ajudaria.

Minerva · M'has de donar el dret a desconfiar.

Amargant · D'acord, d'acord, matem el tema, estaria bé això? Dos anys i després a l'atur? Dos anys no, o cap a tres, el que queda de legislatura.

Minerva · Val, val, perfecte.

Amargant · I després a l'atur.

Bravo · Que ja no és després a l'atur, després ja ho veurem potser en Jaume marxa i...

Amargant · Això seria diferent, ara imaginem-nos una altra cosa. Si en Jaume Torramadé marxa i ella segueix però després si podrà tornar a treballar, al partit ja no hi serà ell.

Amargant · (...) Però com vols si tu has explicat «por ahí» tot el que ha passat, a gent del partit...

Minerva · Tu no deies que no eres un home de partit?

Tinc les meves fonts. Jo sóc periodista i tinc molta informació de Girona, ho sap l'Elena Ribera, la Núria Gómez. Has parlat amb el senyor Font i li has dit no sé què, jo tinc moltes fonts d'informació igual que amb la premsa i tot això, jo quan hi ha un merder d'aquesta categoria, que fa molts anys que m'hi dedico a tapar marrons, em bellugo ràpidament, ja m'he bellugat. Jo el tinc el camí, eh... ara tampoc els ho he dit a ells, no els vull donar avantatge. Ara sí, sortint d'aquí els he de dir «heu de fer això, això i això, comenceu a cridar aquest, aquest i aquest i anar per aquí». Ara demà tens una querella criminal al cim de la taula que no sé com te'n sortiràs eh?...Jo no tinc res a perdre eh?... I tenen calés eh?

Minerva · Honest, honest

Amargant · T'estic dient la veritat, no m'has demanat la meva opinió?

Minerva · Me l'has donat i és molt sincera.