Fira de les Herbes de Peratallada

La població de Peratallada, pertanyent al municipi de Forallac, celebra aquest diumenge la XIII Fira de les Herbes. Una proposta per conèixer la gran varietat d'herbes que existeixen, així com el seu ampli ventall d'aplicacions. Entre les activitats d'aquesta edició, a més de la venda d'herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials o licors, destaquen una sortida per descobrir plantes medicinals, un taller per entrenar el gust, tallers d'olis medicinals i aromàtics o els espectacles d'animació musical, amb els Grallers de Sant Bartomeu del Grau.

"Aquí no paga ni Déu!", a La Planeta

La Funcional du a Girona una divertida comèdia, amb rerefons polític, escrita per Dario Fo el 1973, en plena crisi del petroli. A Aquí no paga ni Déu!, que es representarà dissabte (21 h) i diumenge (18 h), concorren la fallida econòmica, la crisi institucional, l´atur i els acomiadaments massius, la pujada indiscriminada dels preus de serveis, baixada o congelació de sous, retallades, repressió i desnonaments. Un text que, quaranta anys després, manté molts punts en comú amb l'actualitat.

Clara Segura fa de "Conillet" a Blanes

És mare, treballa nou hores seguides, estima, té ràbia, té por i està molt i molt i molt cansada. És una dona al límit, interpretada per Clara Segura, en un monòleg original de Marta Galán Sala. Plaer i política, aquests són els dos ingredients que vol cuinar Marc Martínez, en l'adaptació del text de Galán. Un "one person-show" fet a mida de Clara Segura que es representa dissabte, a les 21h, al Teatre de Blanes.

Les llegendes rítmiques d'Obeses, a Olot

La Sala El Torín d'Olot acull aquest dissabte, a les 23 h, la presentació de "Monstres i Princeses", últim treball d'estudi d'Obeses. Rock clàssic, rumba catalana, pop, funk, pasodoble, disco, electrònica o simfònica són alguns dels gèneres que la banda osonenca combina en un àlbum que, portat al directe, guanya energia, força i, per descomptat, ritme.

Circ, humor i poesia amb «Garbuix», a Girona

Cada any, des de fa dues dècades, l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona ha propiciat un espectacle de Circ d'Hivern de producció pròpia, potenciant aquesta disciplina, amb l´exhibició i la distribució posterior. Enguany, la proposta es titula "Garbuix", i reuneix dalt l'escenari cinc noies amb una àmplia trajectòria en perxes, teles i trapezis. Un joc poètic, un embolic amb humor i energia, que es podrà gaudir aquest diumenge, a les 18 h al Teatre Municipal de Girona.

Concert de pianos per l'aniversari de l'Auditori de Girona

Vladimir Ashkenazy, un dels pianistes més reconeguts del món, arriba aquest diumenge a l'Auditori de Girona, acompanyat del seu fill Vovka, per celebrar el desè aniversari de l'Auditori de Girona. El recital, que començarà a les 19 h, tindrà lloc a la Sala Montsalvatge.

Marinah i Chicuelo, un duet màgic a Banyoles

Marinah, una de les veus que va revolucionar l´escena musical estatal ja fa més d´una dècada, amb la mítica banda Ojos de Brujo, comparteix ara projecte i escenari amb Chicuelo, el guitarrista de referència del panorama flamenc català. Una col·laboració entre dos dels grans referents de la rumba i el flamenc a Catalunya, que s´ha plasmat en el treball Sintonías, i que promet injectar nova vida a la rumba d´anada i tornada, tot transitant pels camins musicals més diversos, des del flamenc fins al jazz. Històries quotidianes i fresques, que sonaran amb més força que mai aquest diumenge, a les 19 h, a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

Cassà de la Selva reivindica les faves i els pèsols

Els restaurants del municipi de Cassà de la Selva ofereixen entre divendres i diumenge, un menú especialment dedicat a les faves i els pèsols, dues llegums típiques de principis de primavera. Entre els menús o els tastets, aquesta és una ocasió ideal per degustar aquests dos productes, sempre recomanables dins de la dieta mediterrània, amb una oferta variada de plats.