La CUP ha convocat tres assemblees obertes a les comarques gironines per acordar com afrontar la desobediència davant els requeriments que l'Audiència Nacional ha enviat a alguns consistoris per donar suport a la declaració del 9-N del Parlament. La formació ha convidat tots els alcaldes i regidors, no només de la CUP, que han rebut aquests requeriments -el partit calcula que es tracta d'una quinzena d'ajuntaments gironins- a participar en les assemblees que es faran la setmana vinent: el dilluns, a Blanes; el dimecres, a Figueres; i el divendres, a Girona.

El batlle de Celrà, Dani Cornellà, que és un dels alcaldes gironins que no ha respost les peticions de l'Audiència Nacional, va defensar ahir que «ara és el moment de desobeir». «Fem una crida a tots els càrrecs electes dels municipis a fer pinya», va assegurar Cornellà, en la presentació a la demarcació de Girona de la campanya Sense Por de la CUP. «La campanya no és per confrontar els que responen els requeriments i els que no», va destacar Cornellà, que va afegir: «És per demanar el suport unànime dels partits democràtics que estan pel dret a decidir a les persones que decideixen desobeir».

La regidora de la CUP a Girona, Laia Pèlach, va remarcar: «No estem dient que la desobediència sigui obligatòria». Ara bé, Cornellà va explicar que enviar a l'Audiència Nacional la documentació que reclama als consistoris «pot suposar la imputació de l'alcalde o d'algun regidor». «Tant si es tria una opció com una altra, la repressió juridicopolítica de l'Estat continua», va considerar l'alcalde de Celrà. Cornellà també va detallar que els funcionaris dels ajuntaments no queden en fals perquè els requeriments de l'Audiència Nacional es dirigeixen al batlle del municipi. De fet, va subratllar que no s'ha demanat als funcionaris que no contestin les possibles peticions, ja que va valorar: «Han de fer allò que els correspon».

«Resposta a la persecució»

Pèlach va destacar que la campanya Sense Por de la CUP pretén «donar resposta a la persecució» de l'Audiència Nacional. «És sorprenent i escandalós que persegueixi els càrrecs electes que el poble ha escollit», va declarar Pèlach, que va afegir els 280 municipis de Catalunya que han donat suport a la declaració del 9-N del Parlament «obeeixen el mandat popular». També va recordar que la declaració que va aprovar la cambra catalana és el tret de sortida a «la desconnexió de l'Estat i la creació de la República».

La regidora de la CUP a Santa Coloma de Farners, Sylvia Barragán, va dir que els eixos d'aquesta campanya són «donar resposta a la judicialització de la política catalana i a la persecució dels càrrecs electes, a més de trencar la situació de bloqueig». «No hem de tenir por a desobeir», va afirmar.