Territori considera poc significativa la consulta sobre l'autopista C-32

EL conseller Josep Rull es reunirà amb els alcaldes de Lloret de Mar i Blanes abans de decidir definitivament el perllongament de la carretera

23.04.2016 | 00:00

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va destacar que la consulta del passat diumenge sobre el perllongament de l'autopista C-32 fins a Lloret de Mar va tenir baixa participació. Sobre el perllongament va definir que es tracta d'una actuació estratègica per al Govern de la Generalitat.
El conseller ho va dir ahir a Olot, abans de presidir el Consell Rector de l'Observatori del Paisatge. Rull va recordar que el Departament no ha volgut interferir en tot el procés de la consulta popular i va avançar que no es posicionaran oficialment fins que s'hagin reunit amb els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar per analitzar els resultats d'aquest referèndum no vinculant, en el qual van participar 3.660 persones.
La trobada amb els alcaldes la tenen prevista per la setmana vinent. «Ara toca escoltar el territori -va assenyalar-. Ens trobarem amb els batlles i veurem quina és la seva posició concreta en relació a la consulta i la perllongació de l'autopista».
La consulta popular que es va fer a Blanes i Lloret de Mar diumenge passat va tenir un total de 3.660 vots, una petita part dels 66.000 majors de 16 anys que es calcula que podien fer-ho. Un 76% d'aquests vots van ser per dir que no al projecte. A Lloret, la participació va ser d'un 3,79% de les persones que podien fer-ho, i a Blanes, un 7,28%.
L'endemà de la consulta organitzada per la Plataforma Aturem la C-32 (en el cas de Lloret) i per l'ajuntament, en el cas de Blanes, els dos alcaldes ja van dir que creien que el projecte havia de seguir endavant perquè la participació havia estat molt baixa i que, per tant, no es podia agafar com un argument per demanar cap canvi a la Generalitat.
Des de la Plataforma Aturem la C-32, en canvi, ho van qualificar d'èxit aclaparador i de lliçó de democràcia. I van demanar al Govern que escoltés l'opinió dels veïns tal com es van comprometre i que aturin el projecte.

El bicicarril de la Fageda
Rull va aprofitar que estava a la capital de la Garrotxa per anunciar la licitació de la construcció d'un carril bici i vial peatonal de 3,1 quilòmetres dins del Parc Natural de la Garrotxa amb un cost de 800.000 euros. La previsió és que les obres comencin a finals d'aquest any i que puguin finalitzar el proper 2017. El projecte connectarà tres entorns: la urbanització Can Blanc, l'àrea d'estacionament de la Fageda d'en Jordà i el volcà de Santa Margarida.
La voluntat és solucionar els problemes d'accés a la Fageda i el volcà de Santa Margarida en dies de massificació de visitants.
El conseller també va aprofitar per dir que veu el projecte de la variant d'Olot com una unitat que inclou el desdoblament de la C-66 fins a Girona. Aquesta última via té pendent de construcció el tram Cornellà del Terri - Besalú. Rull no va anunciar calendaris, però sí que va apuntar la possibilitat que el pressupost de la Generalitat del 2016 pot tenir una partida per a la variant d'Olot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema