L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha reduït la despesa econòmica de l'electricitat del Centre Cultural Sala Galà un 36% del 2014 al 2015, cosa que s'ha traduït en un estalvi de 12.314 euros. Això ha estat possible gràcies a la instal·lació d'un software de monitorització (DEXCell) que controla, cada 15 minuts, el consum real d'electricitat i que ha permès detectar una sèrie de consums innecessaris durant les nits o els caps de setmana.

El problema s'ha solucionat amb una petita inversió en els equips de fred del Centre Cultural Sala Galà, que ha fet que la instal·lació en general consumeixi menys sense afectar el confort dels usuaris. En total, del 2014 al 2015 s'ha reduït un 32% dels quilowatts d'energia elèctrica, a més d'estalviar un 34% en CO2.

La instal·lació d'aquest sistema de control del consum elèctric es va fer el 2015, després de veure que hi havia una despesa excessiva en electricitat al Centre Cultural Sala Galà i davant la complexitat de detectar-ne les causes. L'Ajuntament ha informat que el problema s'ha resolt gràcies a les alarmes d'excés de consum i les gràfiques setmanals elaborades pel nou sistema de monitorització.

Seguint amb el pla d'eficiència energètica, aquests darrers mesos s'han instal·lat cinc sensors de presència al Foment Deportiu Cassanenc. Concretament s'han situat al passadís de la zona de pista i a dos vestuaris. Per altra banda, els fluorescents de la planta baixa de la mateixa instal·lació s'han substituït per llums LED que consumeixen menys de la meitat. En els propers mesos, s'avaluarà l'estalvi real d'aquestes actuacions.