Turisme sostenible a Torroella-l´Estartit i Llançà

Dues destinacions turístiques gironines guanyen premis del projecte pilot del Sistema Europeu d'Indicadors Turístics

25.04.2016 | 07:08

Torroella de Montgrí-l'Estartit i Llançà han estat premiats pel Sistema Europeu d'Indicadors Turístics, un projecte pilot de la Unió Europea que s'ha tancat amb la concessió d'uns guardons que reconeixen l'excel·lència de la feina que un centenar de destins turístics han realitzat durant els dos últims anys.
Els premis es van concedir divendres i suposen la cloenda d'un projecte que tenia com a objectiu crear una norma europea que mesuri i controli la gestió sostenible i accessible del turisme.
A les comarques de Girona, les poblacions empordaneses de Torroella de Montgí-l'Estartit i Llançà han obtingut un reconeixement en la categoria Social and Cultural Impact Achievers, per combinar el desenvolupament econòmic amb el turisme costaner sostenible. En el conjunt de l'Estat, el País Valencià ha aconseguit el mateix premi, però en el seu cas per haver millorat l'accés als turistes amb algun tipus de discapacitat.

Sardenya i Barcelona
El guanyador global dels premis ha estat "Visita el sud de Sardenya", gràcies al seu enfocament innovador, que compagina els indicadors de sostenibilitat de la Unió Europea i de les Nacions Unides. D'altra banda, la província de Barcelona ha guanyat el premi d'accessibilitat gràcies al seu enfocament "Turisme per a tots".
Més de cent destinacions turístiques han participat en la fase pilot d'aquest projecte, amb l'objectiu de desenvolupar un enfocament europeu estandarditzat per avaluar i fer un seguiment de la gestió turística sostenible i accessible. El jurat va entregar classificacions d'1, 2 i 3 estrelles a deu destinacions diferents, pels premis rebuts en matèria de sostenibilitat, accessibilitat i impacte social en tres categories: guanyadors generals, gestió responsable de les destinacions i desenvolupament econòmic sostenible; en el cas de Torroella de Montgrí-l'Estartit i Llançà, se'ls ha concedit dues estrelles.
Mali Lo?inj, a Croàcia, ha guanyat el premi Economic Value Achiever per l'amplitud i la profunditat dels coneixements acumulats durant les pràctiques de turisme sostenible a l'illa. Brittany, Destination Brocéliande, a França, ha guanyat l'Environmental Impact Achiever pel seu treball de desenvolupament d'una oferta de turisme verd en aquesta llegendària regió forestal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema