Instàncies reclamant que la Generalitat retiri acusacions

El Grup Antirepressiu entra les demandes a la delegació del Govern demanant que es retiri de processos com els de la MAT

25.04.2016 | 16:37
Instàncies reclamant que la Generalitat retiri acusacions

Una quinzena de persones han entrat instàncies aquest dilluns a la delegació de la Generalitat a Girona per demanar que el Govern es retiri de sis casos judicials. Alguns dels processos són les protestes contra la MAT, a la Cambra de Comerç de Girona per la vaga general del 14-N i contra la visita de l'expresident Artur Mas a la UdG. «No entenem per què la Generalitat persegueix causes socials», ha dit un dels membres del Grup Antirepressiu, que ha portat a terme aquesta acció de manera conjunta a les seus del Govern català a Girona, Barcelona i Lleida.

«Oficialment, la Generalitat no es retira de casos en els quals hi ha atemptat contra l'autoritat», ha recordat l'entitat, que ha afegit que la Fiscalia ja actua com a acusació pública i ha lamentat que el Govern es personi com a acusació particular. El Grup Antirepressiu també ha criticat que, davant la presència de membres de l'entitat, s'hagi tancat la porta principal d'entrada a la delegació del Govern a Girona. «Entrar instàncies és una acció democràtica», ha reclamat l'entitat, que també ha estès una pancarta amb el lema: «L'Estat acusa, la Generalitat s'acarnissa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema