L'Oncoswim, la travessia solidària imposada per la Fundació Oncolliga Girona, comptarà amb un Dorsal 0 per aquelles persones que vulguin fer un donatiu per a col·laborar amb la investigació sobre el càncer de mama de la Universitat de Girona sense nedar els 30 quilòmetres de la prova. A més, aquest Dorsal 0 també dóna la possibilitat de participar en la travessia nedant els 1,5 quilòmetres que separen Llafranc de Calella de Palafrugell, i que representen el darrer tram del recorregut de la competició que se celebrarà el pròxim 11 de juny.

La cita, impulsada per l'Oncolliga i el CN Radikalswim, es proposa recaptar diners per a finançar un projecte d'investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Consisteix a nedar 30 quilòmetres en aigües obertes entre l'Estartit i Calella, en equips de quatre nedadors que podran triar entre dues modalitats (per relleus o en grup). Per participar en la travessia els equips hauran de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import de 500 euros.

L'exigència de la prova i les dificultats logístiques van portar els organitzadors a limitar la participació a un màxim de 12 equips de quatre persones, però amb el Dorsal 0 es vol donar l'oportunitat de participar en l'esdeveniment a un públic més ampli. La inscripció solidària a aquesta mini travessia té un cost de 25 euros (36 euros si no es disposa de llicència federativa) i la participació estarà limitada a un total de 100 inscrits, però el Dorsal 0 servirà també com a plataforma per a la recollida de donatius individuals que se sumaran al que aconsegueixin recaptar els equips.

Les inscripcions per participar en la travessia ja estan obertes a la web de l'esdeveniment: www.oncoswim.cat.