Una quinzena de persones van entrar instàncies ahir al matí a la delegació de la Generalitat a Girona per demanar que el Govern es retiri de sis casos judicials. Alguns dels processos són les protestes contra la MAT, a la Cambra de Comerç de Girona per la vaga general del 14-N i contra la visita de l'expresident Artur Mas a la UdG. «No entenem per què la Generalitat persegueix causes socials», va considerar ahir un dels membres del Grup Antirepressiu, que va portar a terme aquesta acció de manera conjunta a les seus del Govern català a Girona, Barcelona i Lleida.

«Oficialment, la Generalitat no es retira de casos en els quals hi ha atemptat contra l'autoritat», va recordar l'entitat, que va afegir que la Fiscalia ja actua com a acusació pública i va lamentar que el Govern es personi com a acusació particular. El Grup Antirepressiu també va criticar que ahir al matí, davant la presència d'alguns membres de l'entitat, es tanqués la porta principal d'entrada a la delegació del Govern a Girona. «Entrar instàncies és una acció democràtica», va reivindicar l'entitat, que va estendre una pancarta amb el lema: «L'Estat acusa, la Generalitat s'acarnissa».

El Grup Antirepressiu també va reclamar a la Generalitat que es retiri d'altres processos judicials, com les protestes anticarcelàries a Lleida, contra el desallotjament de Can Vies a Barcelona i per la vaga general del 29-M. En les instàncies presentades, es destaca que «les administracions públiques han de vetllar per l'interès general i no només per a un petit sector privilegiat». «El Govern hauria de perseguir el frau i donar solució a les causes que motiven les protestes populars», es manifesta en les instàncies, en les quals s'afegeix: «En un estat de dret, on es pressuposa la separació de poders, quan les administracions adopten el paper que li pertocaria al Ministeri Fiscal, aquest s'interpreta com un posicionament ideològic».