El Departament de Territori i Sostenibilitat construirà dues rotondes als extrems de la travessera de les Preses (Garrotxa) per evitar que, en creuar el nucli, els cotxes hi facin girs a l'esquerra, travessant el carril contrari de circulació. Els treballs tenen un cost estimat d'1 milió i permetran millorar la seguretat en aquesta carretera, la C-152, que enllaça el túnel de Bracons amb Olot i per on diàriament hi circulen uns 12.000 vehicles. Un cop els dos nous giratoris s'hagin construït, els cotxes i camions que vulguin desviar-se a l'esquerra en algun dels trencants de la travessera, hauran d'anar fins a les rotondes i fer-hi un canvi de sentit. El Govern ja ha adjudicat el projecte de la rotonda que se situarà més a tocar del túnel de Bracons, i ha licitat la que estarà més propera a Olot.

El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà la seguretat viària a la carretera C-152 amb la construcció de dues rotondes a l'inici i al final de la travessera de les Preses (Garrotxa). L'actuació, amb un cost previst d'1 MEUR, preveu eliminar els complexos girs a l'esquerra que es fan actualment des del carril central. D'aquesta manera es reordenaran els accessos i els canvis de sentit s'hauran de fer a les rotondes.

Actualment la carretera C-152, que va des dels túnels de Bracons fins a Olot, creuant per la Vall d'en Bas i les Preses, està formada per un carril per sentit de circulació més un tercer carril central que permet fer els girs a l'esquerra, abans de la travessera urbana del municipi de les Preses. Aquest tipus de secció, juntament amb el trànsit intens que té la via (11.898 vehicles al dia a les Preses), fa que aquestes maniobres siguin complexes.

Per millorar la seguretat viària s'ha previst una altra configuració de la carretera amb la construcció de dues rotondes, una situada a l'inici i l'altra al final de la travessera urbana de les Preses.

Nova senyalització

La redacció del projecte constructiu de la rotonda situada més a prop de Bracons ja està adjudicat, amb un cost de 0,6 milions d'euros. Ara s'ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu de la segona rotonda, la més propera a Olot, amb un cost de 0,4 milions. Al projecte es preveurà la nova senyalització i sistemes de contenció amb l'adaptació dels semàfors existents i l'enllumenat. També es tindran en compte l'ordenació dels itineraris de vianants així com el planejament urbanístic municipa