La travessia Oncoswim tindrà un Dorsal 0 per fer donatius per a la recerca

26.04.2016 | 07:20

L'Oncoswim, la travessia solidària impulsada per la Fundació Oncolliga Girona, comptarà amb un Dorsal 0 per aquelles persones que vulguin fer un donatiu per a col·laborar amb la investigació sobre el càncer de mama de la Universitat de Girona sense nedar els 30 quilòmetres de la prova. A més, aquest Dorsal 0 també dóna la possibilitat de participar a la travessia nedant els 1,5 quilòmetres que separen Llafranc de Calella de Palafrugell, i que representen el darrer tram del recorregut de la competició que se celebrarà el pròxim 11 de juny.
La cita, impulsada per l'Oncolliga i el CN Radikalswim, es proposa recaptar diners per finançar un projecte d'investigació sobre el càncer de mama triple negatiu del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Universitat de Girona, en col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO). La recerca estudia l'efecte dels derivats del te verd sobre aquest tipus de càncer especialment agressiu, que afecta dones joves i pel qual no hi ha un tractament específic.
El repte consisteix a nedar 30 quilòmetres en aigües obertes entre l'Estartit i Calella, en equips de quatre nedadors que podran triar entre dues modalitats (per relleus o en grup). Per participar a la travessa els equips hauran de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import de 500 euros, a més de les inscripcions individuals.
L'exigència de la prova i les dificultats logístiques van portar els organitzadors a limitar la participació a un màxim de 12 equips de quatre persones, però amb el Dorsal 0 es vol donar l'oportunitat de participar en l'esdeveniment a un públic més ampli. La inscripció solidària a aquesta mini travessia té un cost de 25 euros (36 euros si no es disposa de llicència federativa) i la participació estarà limitada a un total de 100 inscrits, però el Dorsal 0 servirà també com a plataforma per a la recollida de donatius individuals que se sumaran al que recaptin els equips.
Les inscripcions per participar a la travessa ja estan obertes a la web de l'esdeveniment: www.oncoswim.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema