La CUP i el seu grup de salut ha criticat el trasllat del laboratori de l'hospital Josep Trueta cap al parc hospitalari de Salt, que comença avui, i ha demanat que es paralitzi. La formació ha fet arribar al nou delegat del Departament de Salut de Girona, amb qui es reuniran la setmana vinent, un escrit sobre les qüestions a resoldre sobre la sanitat a la demarcació, la més urgent de les quals, diuen, és el canvi d'ubicació de l'equipament, que avui comença a instal·lar-se a l'hospital Santa Caterina de Salt.

Des de la CUP denuncien que el trasllat del laboratori clínic territorial pot obrir el camí a l'entrada de l'empresa privada en la gestió dels serveis. Consideren que l'operació s'ha desenvolupat «amb secretisme i desinformació» i lamenten que no s'ha comptat amb l'opinió dels treballadors.

A més, han criticat l'«opacitat» que envolta el projecte d'integració dels hospitals Trueta i Santa Caterina, el fins ara anomenat projecte CIMS, i que no s'obri un debat de fons sobre el futur del centre sanitari de Girona. Coincidint amb el seixantè aniversari del Trueta, remarquen que hauria de ser una de les prioritats de la Generalitat i l'Ajuntament de Girona i que cal un debat «serè i en profunditat» per solucionar «les mancances» del centre.

Millores a les ambulàncies

La CUP ha aprofitat per presentar la campanya que engega arreu del país per a demanar millores en el transport sanitari. Exigeixen que el canvi del model de les ambulàncies garanteixi la qualitat del servei i, recollint les queixes dels usuaris i dels treballadors, que es resolguin les incidències detectades, especialment les relacionades amb les demores del transport sanitari no urgent.

Fa uns dies, la CUP va denunciar a la Fiscalia irregularitats en la concessió del servei arran del polèmic concurs públic que, a Girona, el va deixar en mans de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya.