La gent d'edat avançada sovint és l'objectiu d'estafadors i lladres que s'aprofiten dels seus descuits o de la confiança que de vegades tenen amb desconeguts i més quan viuen sols a casa.

Això és el que va succeir el dilluns a la tarda a Banyoles, quan una dona d'uns 80 anys va comprovar que l'havien enredada en obrir la porta i li varen acabar robant 8.000 euros en joies. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles es troben investigant el fet, el primer d'aquestes característiques que s'ha detectat a la comarca des de principis d'any.

El fet es remunta en una casa de la capital del Pla de l'Estany. A mitja tarda, una noia es va presentar davant la porta de l'immoble i va tocar el timbre. La dona d'edat avançada, que estava sola a casa, va obrir la porta. Va trobar aquesta noia plorant a llàgrima viva i dient-li que s'havia mort la seva mare, una amiga de la víctima. La veïna de Banyoles inicialment, però, li va dir que no la coneixia però la noia va seguir insistint i la va abraçar fins a conduir la víctima cap a dins de casa seva.

Mentre això succeïa, la víctima va deixar la porta entreoberta de casa. I aquí va ser on va entrar en escena una segona persona. Es tracta d'un noi que va entrar a dins l'habitatge. Va anar escales amunt sense que la dona se n'adonés perquè mentrestant la noia la seguia entretenint. El noi va anar directe a l'habitació de la dona i d'allà se'n va emportar dos joiers. Hi havia objectes de valor a dins valorats en 8.000 euros. Després del robatori, els dos protagonistes varen fugir de la casa.

La víctima, que ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, va descriure la noia dient que parlava català, tenia entre 25 a 30 anys, els cabells llisos i era castanya. La policia investiga els fets i ahir encara no hi havia detinguts.