Olot ha començat un seguit d'actuacions emmarcades dins del projecte Viles Florides. Són la millora d'espais verds als barris, la col·locació de conjunts florals penjats i la col·locació de jardineres al pati de l'antic Hospital Sant Jaume.

En el primer apartat (millora d'espais verds), l'Ajuntament ha plantat gespa i flors al parterre de l'entrada del barri de Benavent. La previsió és -en els propers dies- actuar als barris de Montolivet, Les Planotes i els Desamparats.

Pel que fa als conjunts florals penjats, n'han instal·lat 71. Estan repartits entre la plaça Major, la del Carme, el carrer Sant Rafel i la pujada de la Solfa. En tots els llocs, han plantat flors de temporada: petúnies, geranis, margarides i moniatos...

Al pati de l'antic Hospital Sant Jaume, hi ha col·locat una quinzena de jardineres, cadascuna amb dos geranis. La idea és recrear l'ambient d'un pati andalús. D'acord, amb els responsables de la residència, han volgut ornamentar un espai que des de l'obertura de l'Oficina de Turisme -al costat- ha quedat més a l'abast dels ciutadans.

Per tal de donar a conèixer els llocs amb decoracions florals, l'Ajuntament ha publicat un díptic que orienta el seguiment de passeigs, places arbrades i jardins històric i 50 llocs d'interès en decoració floral. L'acció forma part dels mèrits de la ciutat en la candidatura al reconeixement de les Viles Florides.