La mobilització contra un nou sistema de copagament als usuaris de les residències de persones amb discapacitat física, que s'ha acabat modificant en part i no s'ha aplicat en la seva totalitat, sobresurt en l'acció de Mifas de l'any passat. En la seva darrera memòria d'activitats, el president de l'associació, Albert Carbonell, descriu aquest decret «d'injust i desmesurat» i ressalta la importància de la lluita que ha dut a terme el col·lectiu que representa.

La creació del Centre d'Atenció Integral Mifas i la posada en marxa d'unes aules per oferir formació reglada als seus associats, amb l'objectiu de millorar les possibilitats laborals, han estat les dues novetats més destacades del 2015, un any en el qual l'entitat ha mantingut tots els seus programes i ha apostat per oferir una atenció més personalitzada tant als centres de dia com a la residència -que l'últim any va atendre 48 usuaris.

Mifas va tancar el 2015 amb 273 socis nous, amb els que ha assolit la xifra de 4.289 associats. Els projectes desenvolupats l'any passat van tenir el suport de 34 persones voluntàries i 2.619 alumnes han participat en alguna de les accions de sensibilització organitzades per l'entitat. També en relació amb la població infantil, l'associació ha obert una Escola d'Esport Adaptat per a nenes i nens a partir de 8 anys d'arreu de les comarques de Girona; el seu objectiu principal és garantir la igualtat d'oportunitats.

La integració laboral és un dels propòsits que persegueix Mifas amb la seva borsa laboral i diversos programes d'inserció, que el 2015 van permetre trobar feina a 286 usuaris. Pel que fa a la seva proposta formativa, 263 gironins van participar en algun curs programat per l'associació.

L'any passat, un total de 1.130 persones es van inscriure a la borsa laboral de Mifas, de les quals només se'n van poder atendre 637. D'aquestes, 357 peticions es van canalitzar a través d'un programa propi de Mifas, anomenat Portal de la Feina, i 280 més es van atendre a través de diversos programes en col·laboració amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i de la Fundació "la Caixa". D'altra banda, l'associació gironina també va treballar amb 400 persones més derivades pel Servei d'Ocupació de Catalunya.