Olot aprova una moció per declarar la Generalitat insubmissa a la Llei Wert

27.04.2016 | 07:14

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat la moció titulada «Olot vila groga», presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana. Els republicans van explicar el compromís de la denominació vila groga. Es tracta de treballar per un model educatiu públic, en català, inclusiu, democràtic, laic, participatiu i divers per a tothom.
D'aquesta manera Olot es va afegir a un moviment integrat per 22 municipis de tot el territori. L'objectiu principal de les viles grogues és reclamar un paper més actiu i retllevant dels ajuntaments en matèria educativa davant les administracions autonòmiques i estatals.
També requereix que els municipis compromesos donin suport a altres moviments socials i educatius en contra de la LOMCE, una llei -segons ells- regressiva i segregadora que redueix les competències de les administracions locals. L'acord demana que la Generalitat es declari insubmissa davant dels requisits de la LOMCE i que l'Ajuntament d'Olot creí grups de treball destinats a millorar el model d'Ensenyament.
La moció va ser aprovada amb els vots de tots els grups i l'abstenció dels regidors del PSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema