Uns seixanta membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ahir, van entrar a l'Ajuntament d'Olot i van pujar al primer pis, a l'Oficina de l'Habitatge. Situats, van reunir-se amb Josep Berga (regidor d'Atenció a les Persones per CiU) i Míriam Paredes (responsable de l'Oficina).

Els van reclamar reallotjament per una família que havia de ser desnonada avui per falta de pagament del lloguer. Entre els manifestants hi havia membres de la família. Es tracta d'un matrimoni amb cinc fills menors d'edat que cobra 460 € al mes i ha de pagar un lloguer de 325 €. En no poder fer front a totes les despeses, van deixar de pagar el lloguer i el propietari els va demandar.

Davant de les reclamacions, Josep Berga i Míriam Paredes van contactar amb la propietat i amb el jutjat. El resultat de la gestió va ser que la família podrà continuar a l'habitatge, del qual avui havien de ser desallotjats. Hi podran continuar, perquè l'Ajuntament pagarà els dies de lloguer, fins que els trobin un habitatge social.

«Ahir -va explicar Berga-, no en teníem cap». Va assenyalar que en setmanes estaran en disposició d'oferir un habitatge de la borsa de l'Ajuntament a la família.

Resolta la situació de la família, els manifestants van sortir de l'Ajuntament. L'acció de protesta va durar uns 30 minuts.

Jordi Gasulla (PAH) ha explicat que la família tenia l'informe del Consorci de Benestar Social que atorga un pis social. A més, tenien el compromís del propietari de no executar el desnonanament fins que la família tingués un sostre social.

«Ahir -va explicar-, vam anar al jutjat hi vàrem comprovar que l'ordre de desnoment estava vigent». Davant de la urgència es van comunicar per telèfon i per WhatsApp i és van dirigir a l'Ajuntament per evitar la sortida de la família al carrer avui.

Per la seva part, Josep Berga va sostenir que haurien resolt la situació igual si els representants de la família s'haguessin presentat sols a l'Ajuntament. Va indicar que ja han ajudat la família en d'altres ocasions.