Ryanair ja ha posat a la venda nou rutes de la temporada d'hivern 2016-2017 per a l'aeroport de Girona-Costa Brava. A partir de finals d'octubre, quan acabi la campanya estival, l'aerolínia irlandesa oferirà vols a Itàlia, Alemanya, Eslovàquia, Marroc, Polònia. A més inclou també en la programació el vol a Malta, absent l'hivern passat.

Les rutes hivernals confirmades

Les rutes amb Girona que la companyia va confirmar ahir són les següents: Pisa, Baden-Baden, Frankfurt, Eindhoven, Bratislava, Rabat, Cracòvia i Wroclaw. Són les mateixes que la temporada d'hivern passada, quan Ryanair va quedar-se com a únic operador regular a l'aeroport de Vilobí amb 13 rutes al vell continent i al nord d'Àfrica.

Tanmateix, l'aerolínia va informar que encara està acabant de confeccionar la temporada d'enguany. En aquest sentit, fonts de l'empresa low cost van avançar que en les properes setmanes «encara hi pot haver novetats».

De moment, els vols anunciats repeteixen a Girona. El de Pisa seguirà essent diari i, de moment, és l'única ruta confirmada amb Itàlia. A Baden-Baden l'aeroport hi volarà dos cops per setmana (dijous i diumenge), els mateixos dies que a Frankfurt Hahn.

Girona tindrà ruta amb la ciutat holandesa d'Eindhoven els dilluns, dimarts, dijous i dissabtes a partir de novembre, i la capital d'Eslovàquia (a una hora de Viena) operarà dues vegades a la setmana, els dilluns i els divendres.

La província seguirà enllaçada amb Marroc amb un vol a Rabat dilluns i divendres, i amb Polònia amb dues rutes a Cracòvia (dimarts i dissabtes) i Wroclaw (dimecres i diumenges).

Una de les novetats principals de cares a la temporada d'hivern serà la ruta Girona-Malta. Aquest vol ja està funcionant aquesta temporada d'estiu, però Ryanair ha decidit prolongar-lo els mesos següents amb dues operacions setmanals els dimecres i els diumenges.

Aquesta és, de moment, l'única novetat a l'espera que es confirmin més vols hivernals. Ryanair va explicar que encara estan treballant amb la planificació, i va preferir avançar més operacions.

La temporada passada la companyia va operar en solitari a les comarques gironines. Ho va fer mitjançant 13 rutes. A les vuit ja confirmades per a l'octubre que ve (la de Malta no estava inclosa), hi havia també les de Düsseldorf i Bremen a Alemanya, l'Alguer i Calgari a Itàlia, i Marràqueix al Marroc. De moment no hi ha places a la venda d'aquests vols, tot i que la companyia irlandesa tampoc les descarta.

Per altra banda, avui hi ha una vaga de controladors a Alemanya que pot afectar la circulació dels vols amb aquell país. De moment, estan programats tots els vols que surten de Girona-Costa Brava tot i que no es descarten possibles retards. Serà la quarta vaga de controladors en un país europeu en un mes, després de les de França i Itàlia. Ryanair ja va reclamar que es canviessin les condicions per fer vaga dels controladors aeris europeus.