La Garrotxa quasi dobla les dades d'envelliment de la resta de Catalunya, va afirmar Teia Fàbrega (directora del Consorci d'Acció Social a la Garrotxa) a l'acte de presentació de la Memòria del Consorci del 2015. «Mentre la poblacio catalana major de 85 anys representa el 2,83% de la població, a la Garrotxa s'enfila fins el 4,1%», exposa la Memòria. El problema és que -també segons la Memòria- 1 de cada 4 persones majors de 65 anys viu sola i un 38% de les persones de més de 85 anys -encara més- també viuen soles.

Les dades de sobreenvelliment han fet que el Consorci d'Acció Social hagi hagut de combinar la seva acció amb el Departament de Salut.«Hem hagut de fer un esforç per integrar els serveis socials amb els sanitaris», va dir Fàbrega. El fet que els majors de 85 anys visquin sols -segons la directora del Consorci- s'afronta a través dels serveis a domicili: servei d'ajuda, servei d'apats, servei de transport adaptat, servei d'ajudes tècniques i terapeuta emocional, servei de teleassistència, servei de centre de dia i serveis residencials.

El servei d'apats a domicili -segons la Memòria- durant el 2015 va beneficiar 153 persones. Es tracta d'un augment respecte el 2014, quan van donar servei d'apats a 125 persones. Al 2015, el servei de transport adaptat va traslladar 379 persones de manera regular per tal de desplaçar-se a un centre de dia o a un centre especial de treball. El servei d'ajudes tècniques i terapeuta emocional va assessorar 62 persones. Un augment considerable, va ser el del servei de teleassistència. El 2015 hi havien 1.102 aparells que donaven cobertura a 91 persones més que al 2014. El Consorci gestiona 117 places de centre de dia per a persones dependents de més de 65 anys a la Garrotxa. Respecte a les residències, Fàbrega va assenyalar que falten places.

A més de les dades de sobreenvelliment, la Memòria -entre d'altres- conté les dades del Centre Obert, adreçat a menors de 4 a 16 anys; les del Servei de Suport Familiar i les del Servei d'Assessorament a les Dones. El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa al 2015 tenia 6.129 beneficiaris, mentre que al 2014 en tenia 6.025.