El cicle de grau superior de Salvament i socorrisme (a l'institut Pere Alsius) i Informàtica amb el cicle de grau superior de desenvolupament d'aplicacions multiplataforma (a l'institut Pla de l'Estany) són els dos nous cicles de grau superior que es podran estudiar a Banyoles el proper curs 2016-2017. Ho van anunciar ahir dimecres el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i la regidora d'Educació de Banyoles, Ester Busquets. Així, a Banyoles el proper curs es podran fer un total de 18 graus mitjans o superiors.

El grau superior de Salvament i socorrisme només s'oferirà a Banyoles en totes les comarques gironines. Una incorporació, per tant, molt destacada, i que encaixa amb l'interès per l'Ajuntament de Banyoles amb la formació esportiva. El cicle de grau superior de desenvolupament d'aplicacions multiplataforma serà amb modalitat dual, amb formació a l'aula i a una empresa. Serà el segon en modalitat dual a Banyoles després del grau mitjà d'atenció a les persones que estan en situació de dependència.

Els últims anys ha anat augmentant la formació de graus mitjans i superiors a Banyoles. Per exemple, el curs 2014-2015 es van incorporar dues ofertes de formació, el grau superior en fusteria i el grau mitjà d'atenció a les persones en situació de dependència.

A Banyoles també es poden fer graus mitjans en conducció d'activitats fisicoesportives al medi natural, gestió administrativa, manteniment electromecànic, sistemes microinformàtics i xarxes, entre d'altres. De graus superiors, a més dels esmentats, hi ha el d'animació d'activitats físiques i esportives, administració i empreses, futbol, entre d'altres. Es pot accedir als graus mitjans o superiors a partir de l'ESO o a través dels cursos específics de l'escola d'adults de Banyoles.