L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va mostrar el seu rebuig als requeriments enviats per l'Audiència Nacional a uns 300 ajuntaments per haver aprovat una moció de suport a la Declaració del Parlament referent a la consulta del 9 de novembre. L'origen de la declaració de principis va ser una moció de la CUP que va obtenir els vots a favor de CiU, ERC i la CUP. El PSC i OeC hi van votar en contra.

Josep Berga (CiU) va dir:?«Nosaltres sí que volem donar suport a la moció, per mostrar rebuig a la persecució judicial per un problema polític i donar suport a les persones encausades». Josep Quintana (ERC) va afirmar: « Donem suport a uns càrrecs electes que en l'acció del dia a dia voten segons la seva consciència». Va seguir: «Estem d'acord amb la resolució i amb el procés d'autodeterminació». Lluís Rubió (CUP) va assenyalar: «Hi haurà un degoteig de càrrecs públics que hauran d'anar a Madrid a declarar en qualitat d'imputats»

Josep Guix (PSC) va dir: «Som federalistes, però tampoc ens agrada que la jurisprudència investigui els ajuntaments». Xavier Garcia (OeC) va considerar: «En el nostre entendre la CUP porta a l'Ajuntament el que no es capaç de dur als seus socis parlamentaris de Junts pel Sí al Parlament». Va explicar:?«Les resolució del 9 de novembre no és procucte de cap mandat democràtic avalat per les eleccions del 27 de setembre». Va afegir que la moció no és una proposta pel dret a decidir, sinó per la desconnexió unilateral.