L'oposició de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM) ha fet pública la seva voluntat de presentar les -segons ells- irregularitats d'actuació i compatibilitat municipal de l'equip de govern a la Sindicatura de Comptes. (òrgan fiscalitzador extern dels comptes i de la gestió econòmica del sector públic de Catalunya).

Per la seva part Joan Casas (alcalde Sant Feliu de Pallerols per CiU) ha afirmat. que «nosaltres fem les coses ben fetes». Ha recordat que cada any l'Ajuntament ha presentat la comptabilitat municipal a la Sindicatura de Comptes i que mai hi ha hagut cap problema.

El grup Units per Sant Feliu-ERC-AM ha exposat la voluntat de dur la comptabilitat de l'Ajuntament a la Sindicatura de Comptes en un comunicat fet públic ahir. La nota exposa: «Des del mes d'octubre demanem extractes bancaris per poder demostrar que els comptes de l'Ajuntament no s'ajusten a la realitat».

Continuen: «Podem afirmar que en les comissions de comptes hem detectat ingressos que no es comptabilitzen». Segons afirmen, van detectar que no varen comptabilitzar i per tant -segons el seu criteri- ocultar els interessos de demora derivats d'una sanció d'hisenda relacionats amb l'Impost Sobre el Valor Afegit (IVA) aplicats a la urbanització del Pla de Bastons.

Asseguren que «s'ha pogut constatar que fan servir un criteri variable d'imputació de despeses i ingressos que fa que la imatge que es dóna en els exercicis tancats no reflecteixi la realitat dels comptes de l'Ajuntament».

Recorden: «Durant el mandat passat vàrem haver de votar en contra a l'aprovació dels comptes, perquè durant cada una de les comissions de comptes mancava informació».

Expliquen que «es va arribar a l'extrem d'haver de denunciar haver publicat els comptes sense haver passat abans per la comissió de comptes».

Assenyalen: «Després de reiterades peticions des del mes d'octubre a l'alcalde i a l'antic secretari municipal (Eduard Cuellar) i la nova secretària Gemma Gasull no hem obtingut l'accés als extractes bancaris del consistori».

L'oposició recorda que «fa un any i mig que el Jutjat d'Olot investiga l'alcalde, Joan Casas, el regidor d'urbanisme i el secretari municipal Eduard Cuèllar (actualment en excedència) i 2 tècnics. La jutgessa -segons el comunicat- va inciar diligències prèvies per prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau.

La investigació del Jutjat d'Olot va començar a finals de gener del 2015. Va ser quan -arran d'una querella presentada per un regidor de l'oposició- l'alcalde, el primer tinent d'alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes van declarar al Jutjat d'instrucció número 1 d'Olot. Abans de la declaració, va tenir lloc un ple molt tens i concorregut. Al maig, CiU va guanyar les eleccions per 23 vots i el grup d'Units per Sant Feliu-ERC-AM es va quedar a l'oposició

Mentrestant, la investigació penal del Jutjat d'Olot ha continuat per determinar si hi ha un judici a l'Audiència de Girona o un sobreseïment de la querella per falta de proves.