A les condemnes per haver robat amb violència a València i tres vegades a Barcelona, els lladres Juan Enrich de Haro i "scar Picó hauran de sumar una nova sentència a càrrec de l'assalt frustrat al bar La Tocada de Blanes del 23 d'agost de 2015. El primer ha acceptat una pena de 5 anys de presó i una multa de 120 euros. L'altre va ser condemnat a 4 anys i nou mesos de presó i una multa de 960 euros. La conformitat es va celebrar ahir a l'Audiència Provincial de Girona a porta tancada per motius de seguretat i evitar que els delinqüents s'alteressin durant la vista.

Els dos acusats van reconèixer que la matinada del 23 d'agost del 2015 van assaltar el bar La Tocada, situat a l'avinguda Josep Tarradellas de Blanes armats amb una pistola d'aire comprimit i un ganivet de 45 centímetres de fulla. A dins del local, que ja estava tancat, hi havia el propietari amb la seva parella.

L'admissió de fets suposa reconèixer íntegrament el relat que va composar la fiscalia indicant que «els acusats, actuant amb violència, van colpejar la parella, els van tirar a terra, els van lligar amb brides i els van exigir tots els diners que tinguessin, sota l'amenaça de matar-los». Com que no podien obrir la caixa, van obligar l'amo del bar a fer-ho i van agafar 600 euros i 250 més que el propietari duia a la butxaca.

Ferit amb un ganivet

Durant el robatori, el propietari del bar va aconseguir alliberar-se de les brides i va començar a forcejar amb els assaltants. El van ferir amb un ganivet però els va fer fugir del local després de llençar-los a sobre tots els gots de vidre que tenia a la barra. El restaurador i un amic seu van perseguir-los i la Policia Local va acabar localitzant i detenint els lladres prop del bar, un dels quals va donar una puntada de peu a un dels agents per evitar que l'arrestessin.

Els acusats, que són lladres reincidents, s'enfrontaven inicialment a una pena de 10 anys i 3 mesos de presó per a Juan Enrich de Haro i 11 anys i 6 mesos per a Oscar Picó. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord perquè han reconegut l'autoria del robatori. Per a Juan Enrich de Haro han pactat 5 anys de presó i 120 euros de multa (3 anys pel robatori en grau de temptativa, 2 anys per un delicte de lesions i la multa per lesions lleus). A Oscar Picó li imposen una condemna de 4 anys i 9 mesos de presó (2 anys i 9 mesos per intent de robatori, 2 anys per lesions i tres multes per lesions lleus i resistència a agent de l'autoritat).

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona va fer el judici a porta tancada per motius de seguretat, perquè els acusats estaven alterats i hi havia risc que provoquessin alguna situació de perill durant la vista, tot i que arribaven emmanillats i estaven custodiats en tot moment pels Mossos d'Esquadra.