Les Planes estudia posar vigilància als gorgs del Brugent

28.04.2016 | 07:27

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles -segons va explicar el seu alcalde a Olot Televisió- es planteja la possibilitat de posar vigilància als gorgs del Brugent. Eduard Llorà (alcalde de les Planes d'Hostoles per CiU) ha assenyalat a Diari de Girona que la idea està en fase incial i que la decisió tindrà lloc a principis de la setmana vinent.
La funció dels vigilants seria regular el trànsit i evitar que la gent aparqui els cotxes al marge dels camins i en conseqüència obstrueixi el pas dels altres vehicles. Es tracta de camions i tractors que fan servir els camins per feina.
De fet, l'Ajuntament de les Planes -abans de Setmana Santa- va acordar per Junta de Govern sancionar els vehicles mal aparcats. Les multes les posen els Mossos d'Esquadra. Per tal de deixar clar que no es pot aparcar malament, l'Ajuntament va marcar 1 quilòmetre de ratlla groga al sector de les gorgues de Santa Margarida. A més, hi va posar 2 senyals verticals de prohibició d'aparcar.
També van posar un senyal vertical a la zona del Molí dels Murris i 50 metres de línia groga a a l'entrada de la fàbrica Monter.
El fet que hagin servit de fons per al rodatge d'anuncis publicitaris i també d'una sèrie de TV3 han disparat l'interès pels gorgs del Brugent.
Fins fa poc, les aglomeracions de visitants només tenien lloc en períodes de vacances d'estiu. Els banyistes hi buscaven l'aigua clara i neta i els salts d'aigua. Després d'haver servit d'escenari, les visites s'han allargat tot l'any i sobretot durant els caps de setmanes.
Un cop descoberts, els gorgs han resultat ser un atractiu per als senderistes i les persones aficionades a la fotografia de temes naturals.
L'acumulació de cotxes -en ocasions- ha derivat en robatoris. Mentre els propietaris es banyaven o caminaven, els lladres van aprofitar per obrir les portes o trencar els vidres i endur-se objectes visibles des de l'exterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema