El desgast de forma maligna de l'equip de govern és -segons l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU)- l'únic argument que pot donar una explicació al comunicat del grup opositor Units per Sant Feliu-ERC-AM, publicat ahir. L'alcalde va afirmar: «Demanen els extractes dels exercicis del 2007 al 2014 i estan tancats, aprovats per ple i presentats a la Sindicatura de Comptes i al Tribunal de Cuentas del Estado».

Segons ell, cap dels dos organismes els ha demanat informació complementària. Ha afegit: «També s'ha donat audiència als regidors en la Comissió Especial de Comptes que se celebra cada any». Ha precisat que qualsevol veí podia reclamar durant el període d'exposició pública dels comptes i no es va fer cap reclamació.

Ha continuat: «Des de l'Ajuntament s'ha facilitat i es facilita la informació i documentació que per llei es pot entregar dins els terminis legalment establerts». Ha destacat: «El grup municipal Units per Sant Feliu-ERC-AM publica als mitjans de comunicació la intenció de fer o de presentar una denúncia sense que realment sigui un fet, ni tan sols que la Sindicatura de Comptes l'hagi admesa».

La conclusió: « Puc afirmar -ha escrit- que l'oposició d'Units per Sant Feliu-ERC-AM només es mou per aconseguir de males formes el que no van guanyar a les urnes». Argumenta: «En cap moment han presentat o fet propostes constructives, de col·laboració o de debat, que fossin positives per a la població de Sant Feliu i en canvi amb un bombardeig d'instàncies paralitzen el bon funcionament administratiu».

Informació

Units per Sant Feliu ha indicat: «Si l'alcalde creu que hi ha alguna llei que ens impedeixi tenir accés a la informació, que ens ho faci saber, perquè nosaltres considerem que tenir accés a la informació és exercici de transparència». Han puntualitzat que una cosa són els comptes i una altra els extractes.