El Banc dels Aliments necessita diners per adequar un magatzem fruit d'una donació

L'entitat fa una crida a institucions i empreses perquè contribueixin en la reforma per complir exigències de seguretat

03.05.2016 | 07:20
El Banc dels Aliments necessita diners per adequar un magatzem fruit d'una donació

La bona notícia de rebre un magatzem en donació, que dobla l´espai del Banc dels Aliments per guardar i gestionar el menjar que reparteix entre 105 entitats benèfiques gironines, s´ha convertit en un problema perquè l´organització no té prou recursos econòmics per condicionar la nau i adaptar-la a les mesures de seguretat exi-gides per l´administració.

El gran volum de productes que passen pel Banc dels Aliments de Girona al llarg de l´any –el passat van superar els tres milions de quilos– havia convertit en urgent ampliar la seva superfície d´emmagatzematge. Per això, al gener, l´entitat va celebrar la donació d´una nau de 820 metres quadrats que es troba just al costat del seu magatzem principal, al sector est de la ciutat de Girona, al carrer Palol d´Onyar.

Es tracta d´una cessió per 15 anys feta pel Banc de Sabadell, que l´organització humanitària va rebre amb satisfacció i amb el propòsit d´utilitzar els donatius que rep per adequar la nau.

Pressupost de 200.000 euros
Però la magnitud de les obres que s´hi han de fer dificulta l´acompliment d´aquest objectiu perquè, tal com va informar el president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez Pardo, el pressupost del projecte de reformes s´acosta als 200.000 euros. El responsable de l´entitat va detallar els treballs que s´han de realitzar al local –que l´últim Gran Recapte ja es va utilitzar com a espai auxiliar– i que inclouen fer el terra de nou, canviar les instal·lacions elèctrica i d´aire, pintar amb pintura ignífuga, aixecar una doble paret en una banda del magatzem per complir les exigències dels Bombers de la Generalitat, remolinar-ne una altra, construir un fals sostre i, també, habilitar uns serveis nous. La redacció del projecte d´obres ha anat a càrrec del Col·legi de Tècnics Industrials de Girona, que hi ha col·laborat de manera gratuïta.

Les obres d´adequació ja han començat però, ara per ara i tal com va assenyalar Gómez Pardo, tenen un límit clar: l´acabament dels 72.000 euros que han tocat al Banc dels Aliments de Girona provinents d´una donació de la Fundació Amancio Ortega, adreçada a tots els bancs d´aliments de l´Estat.

Mentre els paletes treballen a les noves instal·lacions per canviar el fals sostre i la instal·lació elèctrica, els responsables del Banc dels Aliments de Girona estudien quines possibilitats de subvencions tenen al seu abast.

Al mateix temps, i davant la impossibilitat d´assumir tot el cost d´una obra que respon, sobretot, a exigències de seguretat, el president de l´organització va fer una crida a la solidaritat de les institucions i de les empreses gironines, perquè els ajudin a arreglar un espai que necessiten per continuar realitzant la seva tasca. Frederic Gómez Pardo va enfocar la seva crida a les administracions i a l´empresariat, instant-lo a complir amb la responsabilitat social empresarial contribuint en la tasca del Banc dels Aliments.

Pel que fa a la població en general, el president va considerar que «la ciutadania ja ajuda prou a través dels recaptes». Precisament, ara s´està preparant la propera edició de «La fam no fa vacances», que el 3 i el 4 de juny recollirà aliments en establiments comercials d´arreu, encara que aquesta campanya se centra en la Costa Brava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema