El Banc dels Aliments necessita diners per adequar un magatzem fruit d'una donació

L'entitat fa una crida a institucions i empreses perquè contribueixin en la reforma per complir exigències de seguretat

03.05.2016 | 07:20
El Banc dels Aliments necessita diners per adequar un magatzem fruit d'una donació
El Banc dels Aliments necessita diners per adequar un magatzem fruit d'una donació

La bona notícia de rebre un magatzem en donació, que dobla l’espai del Banc dels Aliments per guardar i gestionar el menjar que reparteix entre 105 entitats benèfiques gironines, s’ha convertit en un problema perquè l’organització no té prou recursos econòmics per condicionar la nau i adaptar-la a les mesures de seguretat exi-gides per l’administració.

El gran volum de productes que passen pel Banc dels Aliments de Girona al llarg de l’any –el passat van superar els tres milions de quilos– havia convertit en urgent ampliar la seva superfície d’emmagatzematge. Per això, al gener, l’entitat va celebrar la donació d’una nau de 820 metres quadrats que es troba just al costat del seu magatzem principal, al sector est de la ciutat de Girona, al carrer Palol d’Onyar.

Es tracta d’una cessió per 15 anys feta pel Banc de Sabadell, que l’organització humanitària va rebre amb satisfacció i amb el propòsit d’utilitzar els donatius que rep per adequar la nau.

Pressupost de 200.000 euros
Però la magnitud de les obres que s’hi han de fer dificulta l’acompliment d’aquest objectiu perquè, tal com va informar el president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez Pardo, el pressupost del projecte de reformes s’acosta als 200.000 euros. El responsable de l’entitat va detallar els treballs que s’han de realitzar al local –que l’últim Gran Recapte ja es va utilitzar com a espai auxiliar– i que inclouen fer el terra de nou, canviar les instal·lacions elèctrica i d’aire, pintar amb pintura ignífuga, aixecar una doble paret en una banda del magatzem per complir les exigències dels Bombers de la Generalitat, remolinar-ne una altra, construir un fals sostre i, també, habilitar uns serveis nous. La redacció del projecte d’obres ha anat a càrrec del Col·legi de Tècnics Industrials de Girona, que hi ha col·laborat de manera gratuïta.

Les obres d’adequació ja han començat però, ara per ara i tal com va assenyalar Gómez Pardo, tenen un límit clar: l’acabament dels 72.000 euros que han tocat al Banc dels Aliments de Girona provinents d’una donació de la Fundació Amancio Ortega, adreçada a tots els bancs d’aliments de l’Estat.

Mentre els paletes treballen a les noves instal·lacions per canviar el fals sostre i la instal·lació elèctrica, els responsables del Banc dels Aliments de Girona estudien quines possibilitats de subvencions tenen al seu abast.

Al mateix temps, i davant la impossibilitat d’assumir tot el cost d’una obra que respon, sobretot, a exigències de seguretat, el president de l’organització va fer una crida a la solidaritat de les institucions i de les empreses gironines, perquè els ajudin a arreglar un espai que necessiten per continuar realitzant la seva tasca. Frederic Gómez Pardo va enfocar la seva crida a les administracions i a l’empresariat, instant-lo a complir amb la responsabilitat social empresarial contribuint en la tasca del Banc dels Aliments.

Pel que fa a la població en general, el president va considerar que «la ciutadania ja ajuda prou a través dels recaptes». Precisament, ara s’està preparant la propera edició de «La fam no fa vacances», que el 3 i el 4 de juny recollirà aliments en establiments comercials d’arreu, encara que aquesta campanya se centra en la Costa Brava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema