Un estudi de l'Idibgi, entre els millors articles científics de l'any

JCEM, la publicació més prestigiosa del món en endocrinologia, l'ha seleccionat entre 3.000 treballs

02.05.2016 | 12:36
Un estudi de l'Idibgi, entre els millors articles científics de l'any

La publicació més prestigiosa del món en l'àmbit de l'endocrinologia clínica, el Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (JCEM), ha escollit un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idigbi) com el millor article publicat l'any 2015 d'entre els més de 3.000 que rep anualment. Concretament, la publicació ha escollit una investigació encapçalada pel doctor José Manuel Fernández Real, cap de la secció d'Endocrinologia de l'hospital Josep Trueta.

Aquest estudi presentat pel Grup de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de l'Idibgi, es va publicar el març de l'any passat, i és el primer que aborda com entrarien al teixit adipós del cos els adenovirus, l'exposició als quals està associada a l'obesitat. En els pacients obesos, aquesta «porta d'entrada» al teixit adipós està augmentada.

En reconeixement a la feina feta, es va convidar el doctor Fernández Real a presentar els resultats de l'estudi al Congrés de la Societat Americana d'Endocrinologia que es va celebrar a l'abril a Boston.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema