Una calzada 1+1, que la infraestructura sigui treballada com una sola peça amb la variant d'Olot, mantenir la rotonda del polígon de la Serra cSom és ara, allargar les restriccions al trànsit pesat de Bracons a la variant, un final simultani de l'obra amb la variant d'Olot i la preservació del medi ambient, el paisatge i els valors agrícoles són les condicion de l'acord referent a la variant de les Preses que han establert els alcaldes d'Olot, la Vall d'en Bas i les Preses.

La presentació de l'acord ha tingut lloc fa poc al costat de l'actual travessera de la C-152 per les Preses. A l'acte hi han estat presents l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CIU), el de la Vall d'en Bas, Lluís Amat (La Vall Plural-ERC), l'alcalde de les Preses, Pere Vila (CiU), Xavier Flores (director general d'Infraestructures i Mobilitat) i Ricard Font (secretari d'Infraestructures i Mobilitat).

El proper pas, segons ha explicat Ricard Font, serà la presentació del traçat definitiu. «La voluntat -ha afirmat- és que a finals del 2016 els 3 ajuntaments i la Generalitat siguem capaços de trobar-nos aquí i presentar el traçat». Font ha valorat l'acord, perquè segons ha dit: «No fem una carretera enmig d'un desert». Ha valorat: «S'han respectar els valors presentats pels alcaldes i, en conseqüència, la nostra feina de cirúrgia és fer una carretera que connecti la Garrotxa amb Girona i Figueres i amb el corredor Mediterrani».

Segons el seu criteri, el cluster agroalimentari de la Garrotxa i d'Osona necessita un tub de connexió amb el Sud de França. Ha qualificat la creació del projecte de la variant de les Preses de complexe des d'una mirada tècnica. «Crearem - ha avançat- una comissió de tècnics dels ajuntaments i la Generalitat per tractar la inundabilitat». Ha afegit: «Hem parlat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Abans de fer-ho Ricard Font han parlat els alcaldes. El primer de fer-ho ha estat el de les Preses. Pere Vila (CiU) ha dit: «Les Preses ha demanat que la finalització de les variants d'Olot i de les Preses sigui simultània».

«Hem estat capaços de trobar els elements que han desencallat d'una vegada per totes una infrestructura que és necessària« ha considerat l'alcalde de la Vall d'en Bas Lluís Amat.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) ha remarcat la necessitat d'acabar amb les cues als Túnels de Bracons. En tant que exemple de la necessitat de les variants. ha dit: «Que la gen t'hagi d'explicar que hi està més temps a travessar Olot que arribar a Vic...». Corominas ha valorat que l'entesa acaba el final de l'època dels acords i dels treballs administratiu i obre el temps de la busca de finançament.