«No volem anar en contra de ningú, només volem dignificar el barri», va explicar ahir Lluís Riera, un dels veïns del Barri Vell d'Olot que han decidit organitzar-se per buscar solucions entre tots i proposar-les després a l'Ajuntament.

Van afirmar sentir-se abandonats pel consistori al qual reclamen un programa integral amb accions concretes per acabar amb el que consideren una degradació de l'entorn. Segons Riera,«necessitem que a les cases hi visqui gent, que els comerços es reobrin i que hi hagi un procés de revalorització del barri»

Des de fa uns dies que s'han organitzat en tres grups de treball per buscar solucions concretes. Van explicar que feia temps que ho venien denunciant i que el que els ha empès a mobilitzar-se ha estat l'esfondrament del teulat d'un habitatge deshabitat el 10 d'abril passat, que va obligar a desallotjar 21 persones dels edificis dels voltants per garantir la seguretat.

Els treballs d'enderroc continuen avançant però encara no hi ha data de tornada dels afectats. L'Ajuntament va anunciar que han encarregat un informe a un consultor extern per veure quina és la situació del barri però aquests veïns diuen que no poden esperar a aquest tècnic i que cal buscar solucions. També qüestionen les prioritats de l'actual equip de govern. "Fer un firal nou és necessari però no hi ha desallotjats, ni deixadesa ni brutícia", apuntava Riera, tot recordant que fa unes setmanes es va anunciar que es faria una consulta popular per escollir el projecte.

Aquest grup de veïns del Barri Vell ha convocat una concentració per divendres que ve a les vuit del vespre davant de l'església de Sant Esteve per reclamar mesures.

L'alcalde

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, s'ha mostrat obert a escoltar i estudiar les mesures que puguin fer arribar aquests veïns al consistori. Ara bé, ha negat que es pugi parlar d'una zona abandonada. Ha defensat que el Barri Vell és un indret on s'han fet ?actuacions en els últims anys i per part d'anteriors equips de govern.

Sí que ha admès que hi ha problemes estructurals a la part més vella amb edificis que ara s'hauran d'analitzar. L'alcalde defineix la part més degradada del Barri Vell com la vila vella. En diferents ocasions ha recordat que l'Ajuntament té un límit que acaba on comença la propietat privada.

Preguntat per quan podran tornar els veïns desallotjats per l'enderroc de l'habitatge, Corominas ha respost que encara no hi ha data perquè el més important és garantir la seguretat a l'espera que acabin els treballs.