La publicació més prestigiosa del món en l'àmbit de l'endocrinologia clínica, el Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (JCEM), ha escollit un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idigbi) com el millor article publicat l'any passat d'entre els més de 3.000 que rep anualment d'arreu del món. De tots aquests, finalment només se n'accepten uns 400. Anualment, el JCEM selecciona una col·lecció d'articles publicats l'any anterior i que destaquen perquè compilen importants troballes i notables avenços que abasten tota la gamma de la ciència i la medicina clínica endocrina.

Concretament, la publicació ha escollit una investigació del Grup de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de l'Idibgi encapçalada pel doctor José Manuel Fernández Real, investigador del centre i cap de la secció d'Endocrinologia de l'hospital Josep Trueta, com el Millor Article Publicat el 2015 en l'àrea d'obesitat. Anualment, el JCEM selecciona una col·lecció d'articles.

L'article es titulava «Coxsackie and Adenovirus Receptor is increased in adipose tissue of obese subjectes: a role for adenovirus infection?» («El receptor d'adenovirus està augmentat en el teixit adipós de pacients obesos» i es va publicar el març del 2015.

Aquest estudi és el primer que aborda com entrarien al teixit adipós del cos els adenovirus, l'exposició als quals està associada a l'obesitat. En els pacients obesos, aquesta «porta d'entrada» al teixit adipós està augmentada.

En reconeixement a la feina feta, es va convidar el doctor Fernández Real a presentar els resultats de l'estudi davant dels professionals que assistien al Congrés de la Societat Americana d'Endocrinologia, que es va celebrar a l'abril a Boston.