Sant Joan les Fonts viu aquests dies una polèmica que neix en el darrer ple municipal, passa per la xarxa social Twitter i la reviu un mitjà digital. A mitjan març, els regidors de la CUP a Sant Joan van penjar una pancarta a favor dels presos bascos i l´alcalde, Joan Espona (CiU), els la va fer retirar. Els cupaires van penjar diverses fotos de la pancarta a Twitter i van acusar Espona d´haver-los obligat a retiarar-la «sense donar cap argument».

Ara ha estat el digital OkDiario, que dirigeix l´experiodista d´El Mundo Eduardo Inda. L´article resa que «Sant Joan les Fonts és un petit municipi de 3.000 habitants que està situat a la província de Girona» i afegeix: «L´independentista CUP planta una bandera proetarra en un ajuntament català». La nova està escampada per la xarxa i es pot dir que el ressò mediàtic que comporta puja per moments.

La major part de mitjans fan referència a un tuit de Sílvia Pagès, la portaveu de la CUP a Sant Joan les Fonts. El missatge diu: «L´alcalde de @santjoanlesfontsaj ens obliga a retirar la bandera sense donar cap mena d´argument». El missatge primer va passar desapercebut, però des de fa uns tres dies ha generat reaccions de tot tipus.

La data del tuit és el 14 de març. El missatge va acompanyat d'una fotografia de la taula de la sala de plens. Asseguts hi ha els regidors i penjada a la taula de cara al públic una bandera blanca amb el mapa d´Euskadi en negre, amb el lema Euskal Herrira.

L´alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona (CiU), ahir va confirmar la presència del símbol a la taula de plens. «Quan vaig arribar la vaig veure i ni sabia què era» i va afegir que «com a alcalde i president del ple la vaig fer treure».

Silvia Pagès (CUP) va indicar que la van penjar en motiu de l´alliberament d´Arnaldo Otegi i per recordar la situació dels presos. Sobre l´efecte de la notícia va dir que des d´ahir rep molts correus plens d´insults de caire feixista i espanyolista.