El Col·legi de Metges de Girona (COMG) ha instaurat uns nous premis per reconèixer la trajectòria professional de metges i equips de facultatius gironins que excel·leixin en el camp de la medicina. Els guardons, que s'entregaran el 12 de maig a l'Espai Caixa, portaran el nom del metge gironí Bonastruc ça Porta i volen destacar «el talent» gironí, afavorint la figura del professional, segons ha explicat el president del Col·legi, el doctor Josep Vilaplana.

Es lliuraran tres guardons de la mateixa categoria i, segons ha avançat Vilaplana, en aquesta primera edició reconeixeran un professional en l'àmbit individual i dos equips mèdics, el nom dels quals no es coneixerà fins al mateix dia 12. «Els premis volen ressaltar la importància del treball en equip en l'exercici de la medicina», ha destacat.

Els guardons Bonastruc ça Porta són tres peces úniques creades per l'artista figuerenc David Anson, inspirades en el logotip del Col·legi de Metges de Girona, amb les sigles i la serp que representa les ciències de la salut.

Durant l'acte del dia 12 també es presentarà un llibre sobre els metges gironins que van ser depurats després de la Guerra Civil escrit pel doctor Francesc Xavier Carreras.