El Servei Meteorològic de Catalunya ha inaugurat una nova estació que envia les dades a la direcció central de servei en temps real i aquestes es poden consultar pel lloc web del Servei.

Aquesta nova estació mesura dades sobre temperatura, pressió atmosfèrica, humitat relativa, precipitació, radiació solar, velocitat i direcció del vent, dades que es recullen minut a minut i que cada mitja hora es fa una mitjana que s'envia via telefònica al Servei Meteorològic.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, va assenyalar ahir que «això a part de donar-nos les dades en temps real de la capital de la Cerdanya, ens permet fer un seguiment comparatiu de les tempestes, veiem com evoluciona el radar, la pluja i això ens dóna una comunicació molt efectiva amb Protecció Civil».

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va matisar ahir durant la presentació de l'aparell instal·lat al poliesportiu que «amb la nova estació la gent que vulgui venir a Puigcerdà pot consultar les dades del temps que fa directament i decidir que vol fer».