Sant Julià de Ramis i l'helicòpter del president

Les maniobres dels Mossos prop de la residència de Puigdemont inclouen l'aterratge d'aquest tipus d'aeronaus

04.05.2016 | 07:22
Les obres del castell de Sant Julià preveuen la construcció d´un heliport.
Les obres del castell de Sant Julià preveuen la construcció d´un heliport.

Carles Puigdemont no tindrà un heliport particular a Sant Julià de Ramis. Almenys això és el que assegura el Departament de Presidència quan diu que no s'ha pres cap decisió relacionada amb instal·lar una pista d'aterratge per al cap de l'executiu català a prop de la seva residència en aquest municipi del Gironès.

Però és possible que, tal com ha passat en d'altres ocasions amb anteriors presidents de la Generalitat, Puigdemont pugui aterrar o enlairar-se des d'algun punt proper a casa seva, sempre que la situació ho requereixi.

El debat s'ha generat arran d'una notícia publicada al diari El País, en la qual s'assegurava que els Mossos estaven buscant un espai proper al xalet de Puigdemont per utilitzar-lo com a plataforma d'enlairament.

Ahir l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió (ERC), va negar que el Govern català hagués traslladat a l'alcaldia el seu interès per instal·lar un punt d'aterratge al municipi. També va assegurar que no li constava que l'executiu estigués interessat en l'heliport que està projectat al centre d'art internacional del castell de Sant Julià per convertir-lo en base aèria habitual per a l'helicòpter del president.

Puigtió es va limitar a confirmar que els Mossos havien estat estudiant diversos terrenys del municipi «per a la vigilància i seguretat del president». Segons El País, aquestes maniobres haurien inclòs també aterratges i enlairaments amb helicòpter, una afirmació compartida per veïns de la urbanització on viu Puigdemont.

Per la seva banda, el Departament de Presidència va afirmar que «és cert que el president requereix alguna vegada el desplaçament en helicòpter. Ho requereix l'actual president i també ho han requerit els anteriors. Però per això no fa falta cap heliport, ja que aquestes aeronaus poden aterrar en pràcticament qualsevol lloc, en cas d'emergència».

L'alcalde de Sant Julià va explicar que en cas d'emergència els usos d'un heliport estarien oberts a tothom, referint-se al que s'està fent al castell. Així mateix, el promotor d'aquest futur centre d'art contemporani i hotel de luxe va explicar al mateix rotatiu que «si la Generalitat ho volgués, nosaltres no tindríem cap inconvenient perquè el president utilitzi les nostres instal·lacions, però hauríem d'acordar-ne l'ús i quines són les seves necessitats».

L'últim cop en què un president s'ha desplaçat en helicòpter va ser el 2012, quan Artur Mas va volar des de Llívia fins a Campllong perquè anava amb retard. Tanmateix, és cèlebre un altre «viatge» que el president va fer en una aeronau així: quan va haver d'aterrar al pati del Parlament durant les protestes del 15 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema