El 70,4% dels militants i simpatitzants gironins de Convergència volen que es limitin els mandats dels càrrecs electes a dues legislatures. Aquest és un dels resultats de l'enquesta que el partit ha fet les últimes setmanes, en el marc del procés de refundació de CDC. «Això és un salt de pantalla important i hem de veure què s'acaba decidint», va explicar ahir el president de la federació de Convergència a Girona, Pere Vila, sobre la petició de limitar els mandats a dues legislatures que, segons els participants de l'enquesta, s'hauria d'aplicar a tots els càrrecs electes: presidència de la Generalitat, diputats, alcaldes i regidors. Ara bé, Vila va detallar que el límit de dues legislatures només fa referència -en principi- a ocupar una responsabilitat concreta. Per tant, si finalment s'aprovés aquesta proposta, una persona podria ser -per exemple- diputat per Convergència dues legislatures i després ser alcalde també per CDC dues altres legislatures.

Vila va afegir que aquesta serà una de les qüestions que es debatrà al congrés que la formació preveu celebrar a principis de juliol. De moment, segons els resultats gironins de l'enquesta de Convergència, una altra petició dels militants i simpatitzants és que gairebé el 63% defensen que les donacions de particulars i empreses que rep el partit siguin públiques. El 72% també volen que «la meritocràcia, el compromís i la dedicació de la persona» siguin els criteris que es prioritzin per formar part d'una llista electoral de CDC. De fet, es tracta de la qüestió en la qual la diferència entre els resultats gironins i els catalans és més àmplia, ja que en el cas de tot Catalunya el suport en aquesta opció no arriba al 66%. Així mateix, menys del 7% dels participants gironins consideren que la rellevància política i social hauria de ser un criteri per formar part d'una llista electoral, mentre que en el cas dels resultats catalans és de gairebé el 13%.

Altres dels resultats de l'enquesta del procés de refundació de Convergència és que el 43% dels militants i simpatitzants gironins valoren que «el nou moviment» de la formació s'hauria de definir de centre, el 31% de centreesquerra i el 17% de centredreta. També el 71% se senten només catalans i el 24% més catalans que espanyols. Vila va explicar que el 35% dels militants de la federació de CDC a Girona han participat en l'enquesta, tot i que no va voler concretar quantes persones són. Vila va afegir que del total dels participants gironins, un de cada quatre és simpatitzant del partit.