Els ajuts d'urgència durant el 2015 van arribar a 360.000 €. La xifra la va donar Teia Fàbrega en la presentació de la Memòria del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa del 2015. Les ajudes d'urgències socials són prestacions econòmiques que tenen com a finalitat atendre necessitats puntuals, com ara l'alimentació, el vestit i l'allotjament. Les ajudes poden ser econòmiques o amb espècies materials (com ara aliments).

Fàbrega va explicar: «El que destaquen més són els lligats a la manutenció i també totes aquelles despeses derivades dels fills».

Va exposar: «Ens sembla que el que s'ha d'atacar en la pobresa és el tema de la igualtat d'oportunitats i per igualtat d'oportunitats entenem que un nen pugui anar a la llar d'infants».

Va ressaltar la importància del Centre de Distribució d'Aliments que ara atén unes 690 families. També va fer referència al menjador social.

Va assenyalar l'esforç del Consorci d'Acció Social per atenuar el tema dels aliments infantils en el períodes de vacances, quan els menjadors escolars estan tancats. Al 2015, el Consorci - en període de vacances d'estiu- va atendre 34 famílies, amb un total de 96 infants i per Nadal va atendre 44 famílies i 109 menors.