L'escola Annexa-Joan Puigbert i grups d'alumnes de Vedruna i Bell-lloc del Pla, de Girona, han guanyat tres Premis Baldiri Reixac, de la Fundació Carulla. Els guardons a estudiants s'entregaran diumenge, 8 de maig, al Casal de l'Espluga de Francolí; mentre que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lliurarà els premis a escoles i docents dilluns vinent, dia 9, al Palau de la Generalitat.

El reconeixement a l'Annexa és en la categoria d'escoles i està dotat amb 3.300 euros. Segons el jurat, es premia «una escola amb una llarga tradició a la ciutat que posa una cura especial a estimular el coneixement de la llengua catalana a través d'aspectes com la lectura, la composició escrita, la participació en festivals literaris, els jocs i la creativitat». En la seva consideració, Ràdio Annexa és un projecte que sintetitza la forma de treballar del centre, ja que l'alumnat hi «posa en pràctica les competències en el camp de la llengua a través de la comunicació oral».

En la categoria d'escoles, els Premis Baldiri Reixach han reconegut 12 centres educatius, inclòs l'Annexa-Joan Puigbert.

Pel que fa a l'alumnat, el jurat ha guardonat el projecte «Zumzejant: el món secret de les abelles!», realitzat per l'alumnat de segon curs de Primària de l'escola Vedruna, de Girona, amb les mestres Georgina Capell i Maria Dolors Gironès al capdavant. Així com també «El miracle de la Vall del Llémena», d'Àlex Soriano, alumne de tercer d'ESO de l'escola Bell-lloc del Pla, també de Girona, amb el professor David Pagès i Cassú.

Inclosos els esmentats, en aquesta categoria s'han donat 65 premis. A més, s'atorguen dos premis de 1.500 euros cadascun a projectes que han fomentat la comunicació en català entre l'alumnat dins i fora de l'aula.

La XXXVIII edició dels Premis Baldiri Reixac, corresponent al curs 2015-2016, també ha premiat mestres i professors amb dos guardons de 4.000 euros a estudis, recerques, assaigs pedagògics o experiències didàctiques que contribueixin a millorar la qualitat educativa i la docència. Alhora, s'ha atorgat un tercer premi, també de 4.000 €, a una experiència docent en clau d'innovació, rellevant per la seva creativitat i capacitat d'anàlisi i adaptació al propi context, que hagi permès afrontar reptes educatius de sempre o oferir respostes a nous problemes de l'escola del segle XXI -aquest s'ha convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya.