L'expresident de la intercomarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Girona Joan Cañada, que va deixar la direcció del partit el juliol de l'any passat, s'ha donat de baixa de la formació democristiana. Cañada, que també va ser el coordinador de l'operatiu de la consulta del 9-N des de la Generalitat, ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè ha constatat que Unió no està abordant com ho hauria de fer el seu procés de renovació. Segons va informar Efe, Cañada havia confiat que, després de la marxa de Josep Antoni Duran i Lleida i amb la convocatòria d'un nou congrés del partit, seria possible una renovació de la formació que inclogués gent nova, més transparència interna i també un enfocament més sobiranista.

Ara bé, Cañada ha afegit que, amb el pas del temps, ha comprovat que les decisions dels qui manen a Unió continuen sent «equivocades». Anteriorment, Cañada també va exercir de secretari de coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat. La baixa de Cañada s'ha sumat al ja exvicesecretari general d'Unió Antoni Font i a l'eurodiputat Francesc Gambús. Davant aquesta situació, el president de la intercomarcal d'Unió a Girona, Xavier Dilmé, va valorar ahir que la marxa de Cañada d'Unió -com d'altres- respon a un «interès d'alguns» per evitar que el partit es presenti a les noves eleccions generals del 26 de juny.

En declaracions a Efe, Dilmé va explicar que ahir mateix va rebre un correu de Cañada en el qual formalitzava la seva baixa com a militant d'UDC. Segons Dilmé, el seu adéu no representa cap «sorpresa» perquè, des que el juliol va deixar la presidència de la formació a Girona, «ja no havia participat en els actes» d'Unió ni a les campanyes del 27-S ni del 20-D. Dilmé va posar de manifest que la sagnia que el partit ha patit els últims dies té una explicació oculta: «Tot aquest sarau passa perquè a algú no li interessa que Unió es presenti a les eleccions generals». Dilmé es va mostrar «dolgut» pel fet que hi hagi càrrecs que abandonin la formació quan UDC necessita «un cop de mà».