D'aquí a pocs dies, l'hospital d'Olot i la Garrotxa acollirà el rodatge de la pel·lícula No sé decir adiós, del director Lino Escalera. Està produïda per Lolita Films. És una productora dedicada al cinema d'autor. Els actors són Lola Dueñas (Los amantes pasajeros i Volver), Juan Diego (Anochece en la India, Los hombres de Paco), Nathalie Poza (Julieta) o Pau Durà (Ventdelplà, Salvador Puig Antich).

Serà la primera vegada que l'hospital d'Olot (posat en servei el 17 novembre del 2014) acull la gravació d'una pel·lícula d'aquestes magnituds.

El rodatge tindrà lloc a diferents ubicacions d'un centre de 27.552 m2. Rodaran a la recepció principal, alguna de les habitacions buides, els passadissos, les sales d'espera i els despatxos del personal.

No sé decir adiós explica la història de Carla, una noia que fa anys que no parla amb la seva germana i que -de sobte- rep una trucada d'ella. La germana li explica que el seu pare està a punt de morir. La protagonista decideix traslladar el pare d'Almeria a Barcelona, amb l'esperança que el curaran.

Fonts de l'hospital han informat que la gravació de la pel·lícula no suposarà cap alteració del dia a dia de l'hospital, ni en la feina dels seus professionals. En tot moment respectaran la intimitat i tranquil·litat dels pacients ingressats i dels usuaris que en aquell moment facin servir les instal·lacions.

El rodatge del film serà una del les activitats no mèdiques de ?l'hospital. Una d'elles va ser una botiga de regal de l'entitat MIFAS. L'entitat l'ha tancada, perquè -segons exposen- està situada en un lloc poc concorregut. El Patronat ha afirmat que no tenen més lloc.