La setena edició de la botiga social de la Fundació Ramon Noguera, el Shopp Out, va obrir ahir al matí amb el reconeixement explícit de les administracions als esforços de l'entitat per la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. La directora territorial d'Afers Socials, Treball i Família de la Generalitat, Marta Casacuberta, ho va refermar tot descrivint l'esdeveniment com «una activitat comercial que va més enllà d'una simple activitat comercial», ja que «dóna continuïtat» als projectes socials de la fundació.

El Shopp Out es va posar en marxa acompanyat del sol i d'un públic nombrós, que va omplir el recinte en la seva primera jornada. La fira ocupa més de 4.000 metres quadrats a les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera al polígon Mas Xirgu de Girona, amb parades d'una trentena de marques de moda, food tracks, espais per als infants i concursos a les xarxes socials, que obre cada dia fins diumenge -fins dissabte, de les 10 del matí a les 9 del vespre i diumenge fins a les 3 de la tarda. El seu objectiu és difondre i donar suport a la feina de l'entitat, que aquesta setmana espera superar els 40.000 visitants de l'any passat.

Un referent a Girona

Marta Casacuberta, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Maria Àngels Planas en representació de la Diputació de Girona i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, van presidir la inauguració de la botiga social, al costat de la directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich. Tots ells van coincidir a destacar la importància de comptar amb una organització d'aquestes característiques a les comarques de Girona. Durant la seva intervenció, Planas va recordar la incertesa de la fundació ara fa set anys, quan va estrenar la iniciativa, i en va celebrar la consolidació. Mentre que Jaume Busquets va posar la Ramon Noguera com un exemple per a la societat, va argumentar que «ser inclusiu és treballar perquè totes les persones siguin iguals» i va ressaltar el fet que, «com a entitat social, la fundació ha aconseguit un gran èxit».

Per a Marta Madrenas, el projecte de la Fundació Ramon Noguera encaixa en els valors pels quals Girona ha rebut el Premi Ciutat Europea, que valora aspectes com la participació ciutadana o el foment dels drets humans, «mèrits de totes les institucions -va dir- i sobretot de la societat civil que treballa en el respecte a les persones». A part de valorar molt positivament la tasca de l'organitzadora del Shopp Out, l'alcaldessa també va ressaltar «l'alt grau de responsabilitat social» de les empreses que hi col·laboren muntant-hi el seu punt de venda.